Aktuelno iz kulture

Peto izdanje Opere na vodi obeležiće nastup primadone Aide Garifuline

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/07/2023

-

16:55

Peto izdanje Opere na vodi obeležiće nastup primadone Aide Garifuline
Opera Garden zona - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Peto izdanje Opere na vodi održaće se 8. i 9. septembra, u 20.30 sati, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi, a specijalno za tu priliku prvi put će biti postavljen amfiteatar koji će plato Geozavoda pretvoriti u pravu opersku scenu.

Prvog dana manifestacije na programu će biti remek-delo Đakoma Pučinija, jednog od najvećih kompozitora italijanske opere. Boemi su prava filmska priča o strasti, ljubavi i pohlepi, a nastupiće primadona Aida Garifulina, za koju kažu da je u sadašnjem vremenu operske scene najlepši lirski glas i koja je poznata po tome što je delila scenu sa čuvenom pop zvezdom Robijem Vilijamsom i tenorom Andreom Bočelijem. U ostalim ulogama biće tenor Mateo Roma i bariton Željko Lučić, u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Druge večeri manifestacije, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a izvešće jedinstveni Koncert filmske muzike iz najpopularnijih blokbastera kao što su filmski serijali o Džejmsu Bondu, Ratovi zvezda, Igra prestola, Pink Panter i mnogi drugi.

Obe večeri pratiće nesvakidašnji specijalni scenski efekti i Gala opening Ceremony, kao i specijalna Opera Garden zona. I ovogodišnja Opera na vodi potvđuje da Beograd i Srbija predstavljaju prestonicu kulture i umetnosti, a Beograd na vodi nastavlja sa tradicijom održavanja koncerata na otvorenom koji su prava poslastica za sve ljubitelje muzike. Zato dođite da zajedno uživamo u nezaboravnim i vanvremenskim kompozicijama, spektakularnoj scenografiji i kostimima – događaju koji će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura