Aktuelno iz kulture

Reditelj Petar Ristovski: Serija "Tunel" je napeti triler o policijskoj jedinici pregovarača

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2023

-

10:25

Reditelj Petar Ristovski: Serija "Tunel" je napeti triler o policijskoj jedinici pregovarača
Petar Ristovski - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Prve dve epizode serije "Tunel" biće premijerno prikazane 25. avgusta na Dunav film festu u Smederevu. Reditelj serije Petar Ristovski kaže da je reč o "napetom policijskom trileru punom akcije, u kom će gledaoci pratiti policijsku jedinicu pregovarača, koja se bavi suzbijanjem zločina pre nego što se oni dese.

"To je možda jedinstvena jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Iz tog razloga sam odlučio da se bavim tom jedinicom - to su ljudi puni empatije, i to je preduslov za bavljenjem tim poslom", rekao je reditelj.

Kada je Ristovski prvi put stupio u kontakt sa jednim od pregovarača, zarad konsultacija za neki drugi scenario, policajac mu je dao tražene podatke, ali je upitao da li može da mu ispriča svoju priču.

"Rekao sam naravno. Kada je krenuo da govori, shvatio sam da je moja priča toliko mala u odnosu na to što on ima da mi ispriča, i krenuo sam da  pišem scenario po tome", naveo je Ristovski.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Prema njegovim rečima, jedna od priča koje je čuo jeste o povratniku sa ratišta u Bosni i Hercegovini koji se usled postraumatskog sindroma zaključao u stan, i pregovori su "najduže trajali u istoriji jedinice", preko 20 časova.

Upitan zašto mlađi glumci u seriji igraju glavne uloge, a poznatiji epizodne, Ristovski je rekao da veruje u kasting i voli da bude siguran u odluke koje donese oko glavnih likova.

Pošto poznaje većinu glumaca, Ristovski se odlučuje za kasting, jer su "u međuvremenu neki sazreli, promenili se". 

"Drugi razlog je što smo ušli u hiperprodukciju i ponavljaju se isti glumci. Tragao sam za likovima koji će biti novi publici. Sviđa mi se koncept da se zvezde glumišta pojave u jednoj epizodi i uzdignu kvalitet serije", naveo je reditelj.

Svaka epizoda donosi novi slučaj, ali Ristovski upozorava da kroz celu sezonu pratimo kao vezivno tkivo privatne živote policajca.

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Neće biti svaka epizoda priča za sebe u potpunosti, nego pratimo živote pet policajaca, koji će doneti priču o roditeljstvu. Svi imaju neke svoje probleme unutar porodice, jer je nemoguće taj posao ne doneti kući", istakao je Ristovski.

Prema njegovim rečima, svaka epizoda je "počinilac za sebe i priča za sebe", a obrađeni su slučajevi iz poslednjih 20 godina u Srbiji, odnosno serija je "inspirisana istinitim događajima".

"Postao sam svestan da smo napravili 12 filmova tek kada smo ušli u montažu. Da je sve to toliko dramski napeto i dinamično da ima strukturu fillma", naveo je Ristovski.

Komentari (0)

Kultura