Aktuelno iz kulture

Iz Nišvila tvrde da nisu krivi za čudno ponašanje Trikija na zatvaranju festivala: "Posle je hteo da repuje s trubačima"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/08/2023

-

15:45

Iz Nišvila tvrde da nisu krivi za čudno ponašanje Trikija na zatvaranju festivala: "Posle je hteo da repuje s trubačima"
Iz Nišvila tvrde da nisu krivi za čudno ponašanje Trikija na zatvaranju festivala: "Posle je hteo da repuje s trubačima" - Copyright Milos Stojanovic Shime

veličina teksta

Aa Aa

Britanski muzičar Triki koji je prekinuo nastup na zatvaranju Nišvila i obavestio menadžersku agenciju koja ga zastupa da je razlog za njegovo neobično ponašanje bio loš razglas, kao i to što je "pijani direktor Nišvila hteo da ga bije", ali iz organizacije niškog džez festivala sada to demantuju. U saopštenju Nišvila stoji da je zvanični razlog zbog kog je muzičar u nekoliko navrata otišao s bine bio propust njegovog tonca kome su otkazali laptopovi sa matricama. Ističu da je muzičar kasnije pretio samoubistvom, ali i da se kasnije smirio, pa čak želeo da izađe na binu i repuje sa trubačima.

Umesto da nastup počne pesmom posvećenoj Srbiji, započeli su završnom, naveo je Ivan Blagojević u saopštenju i istakao da su nakon prvog odlaska sa scene pokušali da ponove nastup, ali je tehnička greška bila je nepopravljiva, a nastup nemoguć.

"To je strašno pogodilo Trikija jer je na tehničkoj probi sve savršeno funkcionisalo, a on se radovao nastupu i hvalio kvalitet zvuka. Sav bes pokušao je da iskali na direkoru festivala i njegovim saradnicima, nepovezano ponavljajući da voli Srbiju i njen gostoljubivi narod, osim direktora koji je hteo da ga bije, da je spreman da odmah umre, kao i da će se ubiti ako ne izađe na binu", kažu iz Nišvila.

Milos Stojanovic Shime

 

Prema rečima organizatora Nišvila kada je usledio nastup trubača na glavnoj bini, Tricky je želeo da repuje sa njima na sceni, ali zbog toga što je Blagojević, kako sam kaže, kasno saznao za njegovu želju, poslali su ga u hotel.

"Kad su na drugom stejdžu počeli svoj nastup trubači, Tricky se potpuno smirio i pitao može li da se popne na binu i repuje sa njima. Da su mi preneli tu informaciju verovatno bih mu dozvolio i to bi bila medijska ekskluziva. Dobar deo njegove publike već se preselio na “Midnight Dance” stejdž, pa bi druga opcija bila da tamo nastupi sa di-džej Dejanom Šobotom koji je ujedno bio i stejdž menadžer glavnog programa i koga je na kraju grlio", rekao je Ivan Blagojević.

Blagojević je preneo saopštenje Sky Music-a i istakao da je bend na probi bio zadovoljan zvukom, koji je kako je rekao bio vanserijski dobar, te da od trenutka kada su namestili zvuk, nisu ga dirali, već je rad na tonu preuzeo tonac benda iz Velike Britanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura