Aktuelno iz kulture

Direktor Nišvil festivala Ivan Blagojević: Triki zbog sopstvenih demona prekinuo koncert

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2023

-

16:53

Direktor Nišvil festivala Ivan Blagojević: Triki zbog sopstvenih demona prekinuo koncert
Direktor Nišvil festivala Ivan Blagojević: Triki zbog sopstvenih demona prekinuo koncert - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najiščekivanijih izvođača Nišvila,Triki, prekinuo je sinoć koncert na Niškoj tvrđavi, a direktor festivala Ivan Blagojević rekao je na završenoj koferenciji za medije da je u pitanju "osoba sklona autodestrukciji iako je sjajan umetnik" i da su za sve "krivi njegovi demoni".

"Demoni koji prate nekadašnjeg člana grupe Massive Atack  izbili su baš u trenutku kada ne treba. Napravio nam je i dobar i loš publicitet uskraćivanjem ovog koncerta. Najviše mi je žao benda, naročito pevačice kojoj se plakalo. Ovakvu atmosferu su samo mogli da požele. Tražio je mrak, odradio deo koncerta, povukao bend sa bine, pitao sam o čemu se radi, rekli su mi da je to deo šoua. Posle nastavka samo je bend nešto radio, on se vratio u bekstejdž", rekao je Ivan Blagojević.

Najverovatnije će od agencije koja zastupa britanskog muzičara tražiti novog izvođača koji će "kao kompenzacija" nastupiti sledeće godine na 30. Nišvilu.

Blagojević je zaključio da neće biti odmora već da će kampanja za 30. jubilarni Nišvil krenuti krajem oktobra, te je najavio da će sledeće godine pokušati da dovedu neke od najboljih svetskih džez muzičara, ukoliko budu imali veći budžet nego ove godine.

Podsećamo, publika Nišvila je negodovala, nakon što je Triki više puta napustio binu tokom nastupa i na kraju skratio trajanje svog koncerta.  Pre njega, nastupali su Antonio Sančez, jedan od 10 najboljih bubnjara sveta, inače kompozitor Oskarom nagrađenog filma "Birdmen", kao i njegova supruga Tana Aleksa. 

Na 29. izdanju Nišvila nastupali su Roberto Fonseka, Dubioza kolektiv, Alma Mićić Bend sa Gregorijem Hačinsonom, Ida Nilsen sa svojim Fankbotovima i čuvene grupe Eurocubans i Aian Dub Foundation. 

Festival su zatvorili trubači koje je predvodio Konstantin Kirjanov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura