Aktuelno iz kulture

Bura zbog veštačkog nosa Bredlija Kupera u filmu o Leonardu Bernstajnu: Porodica kompozitora stala na stranu produkcije

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

12:06

Bura zbog veštačkog nosa Bredlija Kupera u filmu o Leonardu Bernstajnu: Porodica kompozitora stala na stranu produkcije
Bura zbog veštačkog nosa Bredlija Kupera u filmu o Leonardu Bernstajnu: Porodica kompozitora stala na stranu produkcije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Deca američkog kompozitora jevrejskog porekla Leonarda Bernstajna stala su u odbranu holivudskog glumca Bredlija Kupera koji se suočio sa salvom negativnih kritika zbog korišćenja veštačkog nosa u novom filmu o Bernstajnovom životu.

Džejmi, Aleksander i Nina Bernstajn rekli su da je njihov otac imao "lep, veliki nos" i da smatraju da su napadi na Kupera zlonamerni, prenosi Skaj njuz.

"Bredli je odlučio da koristi veštački nos kako bi povećao sličnost, i to nam je sasvim u redu. Takođe smo sigurni da i naš tata ne bi imao ništa protiv", navela su Bernstajnova deca u izjavi.

Dodali su da su bili uključeni u svaki korak snimanja filma o njihovom ocu.

"Svaka oštra pritužba u vezi sa ovim pitanjem deluje nam pre svega kao neiskren pokušaj da se uspešan čovek potkopa, a tako nešto se dešavalo i našem ocu", dodaje se.

Tanjug/AP/Jason McDonald/Netflix

 

Naglasili su da su tokom snimanja filma "osetili veliko poštovanje i ljubav koju je Bredli uneo u sopstvenu interpretaciju Leonarda Bernstajna".

"Srećni smo što smo imali ovakvo iskustvo s Bredlijem i jedva čekamo da svet vidi ono što je napravio", piše u izjavi.

U drami pod naslovom "Maestro", Kuper glumi uz Keri Maligan u film se fokusira na Bernstajnov odnos sa njegovom ženom, Felisijom Montalegre.

Bernštein je ostao upamćen po muzici koju je napisao za mjuzikl "Priča sa zapadne strane" i osvojio 16 Gremi nagrada tokom svoje karijere. Umro je 1990. godine.

Kuper se suočio sa salvom kritika nakon puštanja zvaničnog trejlera za film u kome glumac ima znatno veći nos od njegovog prirodnog.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu