Aktuelno iz kulture

Adam Drajver o štrajku glumaca i scenarista: "Ferari" smo snimili zahvaljujući požrtvovanosti ekipe

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2023

-

23:21

Adam Drajver o štrajku glumaca i scenarista: "Ferari" smo snimili zahvaljujući požrtvovanosti ekipe
Tanjug/AP/Vianney Le Caer - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Adam Drajver kritikovao je striming platforme Netfliks i Amazon zbog toga što nisu prihvatili zahteve sindikata glumaca i pisaca koji su već neko vreme u štrajku.

"Zašto manje distributerske kuće kao što su Neon ili STX mogu da ispune zahteve, ali velike kompanije, poput Netfliksa i Amazona to ne mogu", upitao je Drajver na konferenciji za medije prilikom promocije novog filma "Ferari" na festivalu u Veneciji, prenosi Rojters.

Drajver je ranije glumio u filmovima koje je producirao Netfliks, a "Belu buku" iz 2022. i "Bračnu priču" iz 2019. godine je takođe predstavljao u Veneciji.

Reditelj filma "Ferari" Majkl Man rekao je da je uspeo da završi film zahvaljujući požrtvovanosti nekih glumaca, producenata i njega samog.

"Ljudi koji su radili na 'Ferariju' su uspeli tako što su se odrekli velikog dela svoje zarade. Producenti su praktično radili bez naknade", izjavio je Man.

On je dodao da im nijedan veliki studio nije pomogao u finansiranju projekta.

"I zato smo ovde, solidarni sa oba sindikata", rekao je reditelj.

Glumci i pisci u Holivudu prvi put istovremeno štrajkuju nakon više od šest decenija.  Oni, između ostalog, traže da se ograniči upotreba veštačke inteligencije u filmskoj industriji i povećanje zarada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura