Aktuelno iz kulture

Ljubavne priče, trileri i horori: Pet najzanimljivijih filmova koji stižu na Netfliks u septembru

Komentari

Autor: Staša Rosić

02/09/2023

-

19:49

Ljubavne priče, trileri i horori: Pet najzanimljivijih filmova koji stižu na Netfliks u septembru
Ljubavne priče, trileri i horori: Pet najzanimljivijih filmova koji stižu na Netfliks u septembru - Copyright Printscreen YouTube/Netflix, Netflix Nederland & België

veličina teksta

Aa Aa

U odnosu na poslednjih nekoliko meseci, septembar na Netfliksu ne donosi tako veliki broj novih naslova naslova, ali to ne znači da nećete imati šta da pogledate.

Na raspolaganju je nekoliko interesantnih filmova, od kojih jedan "sveže" pristiže sa aktuelnog Filmskog festivala u Veneciji. 

Predstavljamo vam pet filmova koji će od ovog septembra biti dostupni na popularnom striming servisu:

"El Conde" (15. septembar)

Avgusto Pinoče bio je surovi diktator koji je sedamdesetih vladao Čileom. Ali šta ako je uz to bio i pravi vampir, koji je uživao u ljudskoj patnji? Nova horor-komedija reditelja Pabla Lareina spaja magični realizam sa tom neočekivanom pretpostavkom. 

"El Conde" je delo istorijske revizionističke fikcije u kojoj je Pinoče kao 250-godišnji vampir koji nastavlja da sisa krv narodu – bukvalno i metaforički. 

Film je upravo premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji, a na Netfliksu će biti dostupan od 15. septembra.

"Ljubav na prvi pogled" (15. septembar)

"Ljubav na prvi pogled" priča neobičnu ljubavnu priču o Hedli (Hejli Lu Ričardson) i Oliveru (Ben Hardi) koji se prvi put slučajno sreću na aerodromu.

Nakon što provedu let zajedno i zaljube se, svako ipak odlazi svojoj kući. Međutim, njih dvoje rešeni su da ponovo pronađu jedno drugo uprkos haosu koji im život donosi.

Film je zasnovan na romanu "The Statistical Odds of Love at First Sight" Dženifer I. Smit, a dostupan je na Netfliksu od 15. septembra.

"Scout's Honor: The Secret Files of the Boy Scouts in America" (6. septembar)

Organizacija "Dečaka izviđača Amerike" osnovana je 1908. i omogućavala deci da se druže, dok istovremeno uče dragocene veštine preživljavanja.

Međutim, ispostaviće se da se od njenog nastanka pod okriljem plemenite ideje dogodilo na stotine slučajeva zlostavljanja dece, a da je organizacija sva svedočanstva o tome krila, kako bi sačuvala reputaciju. 

Dokumentarni film Brajana Knapenbergera "Scout's Honor: The Secret Files of the Boy Scouts in America" je samo za one sa jakim želucom i uključuje intervjue sa žrtvama, uzbunjivačima i bivšim zaposlenim ove organizacije. 

Dostupan je na Netfliksu od 6. septembra.

"A Day and a Half" ( 1. September)

Švedsko-libanski glumac Fares Fares koji se proslavio u serijama "Černobilj" i "Točak vremena" prvi put je seo u rediteljsku stolicu i snimio triler "A Day and a Half" inspirisan stvarnim događajima.

Film prati Artana (Aleksej Manvelov), čoveka koji pokušava da se ponovo ujedini sa svojom ćerkom, zbog čega za taoca uzima bivšu ženu Luiz (Alma Pojsti). 

Policajac Lukas (Fares Fares) biva upleten u Artanovu opasnu zamisao i pod pretnjom pištoljem vozi par u daleko selo.

Film je dostupan od 1. septembra.

"Happy Ending" (1. septembar)

Iako je seks sastavni deo života, ta tema može da bude tabu, čak i za parove. "Happy Ending" nudi uzbudljivu priču o dvoje ljudi koji odlučuju da "začine" svoj ljubavni život, ali sa neočekivanim posledicama. 

Film, pored istraživanja lične seksualnosti, govori o značaju iskrenosti u vezama i rediteljski je prvenac holandske rediteljke Josje Duk. Dostupan je od 1. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu