Aktuelno iz kulture

Koncertom Stefana Milenkovića otvorena prva Kulturna stanica u Stepanovićevu

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2023

-

23:14

Koncertom Stefana Milenkovića otvorena prva Kulturna stanica u Stepanovićevu
Koncertom Stefana Milenkovića otvorena prva Kulturna stanica u Stepanovićevu - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U okviru šestog Kaleidoskopa kulture i nedelje izvođačke umetnosti, koncertom proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića večeras je svečano otvorena Kulturna stanica Stepanovićevo, u tom novosadskom naselju. 

Otvaranju nove kulturne stanice prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je tom prilikom istakao da je ovo još jedan korak ka decentralizaciji kulture.

''Ovo je bila zamisao od 2016. godine, da građani ne dolaze samo u centar grada po kulturu, već da kultura dolazi u sva naseljena mesta. Ovde imamo Udruženje penzionera, džudo klub, lovačko društvo, kao i baletsku salu za najmlađe. Očekujem da ćemo i dalje imati lepe povode da se viđamo češće u ovoj kulturnoj stanici'', rekao je Đurić i najavio realizovanje novih projekata u oblasti kulture. 

Prisutne je zatim pozdravio violinista Stefan Milenković koji je pre početka koncerta poželeo svima još mnogo kulturnih događaja u narednim decenijama i godinama. Kulturna stanica Stepanovićevo deseta je u mreži kulturnih stanica, a pokrenuta je kao jedinstvena platforma kulturnih prostora u ovom delu Evrope, u okviru projekta ''Novi Sad - Evropska prestonica kulture''. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura