Reflektor

Nataši Ninković i Svetozaru Cetkoviću "Zlatni platani" na festivalu u Trebinju

Komentari

Autor: Seecult

01/08/2021

-

14:57

Nataši Ninković i Svetozaru Cetkoviću "Zlatni platani" na festivalu u Trebinju
Nataši Ninković i Svetozaru Cetkoviću "Zlatni platani" na festivalu u Trebinju - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic, Andrija Vukelić

veličina teksta

Aa Aa

Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje prikazaće od 3. do 8. avgusta tridesetak kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz regiona i sveta, uz dodelu nagrade za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu "Zlatni platani" glumcima Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću iz Srbije, piše portal Seecult.

 
Program, devetog trebinjskog filmskog festivala obuhvata ostvarenja iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa, objedinjene sloganom "Pod svetlom mesečeve reke".

Festival će otvoriti na Terasi "Humsko" na obali Trebišnjice film "Četiri priče" trebinjskog autora Dragana Rajića i tunižansko-belgijsko-francuska koprodukcija "Čovek koji je prodao svoju kožu" sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi, koji će biti prikazan u Domu mladih.

Do 8. avgusta na još četiri lokacije (Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine i Terasa hotela Leotar) biće prikazano 26 filmova.

Novina devetog festivalskog izdanja je Dečji program, a pored standardnih programskih celina, najavljena je i tradicionalna "Kafa sa glumcima" u bašti hotela "Platani", te druženje sa lokalnim vinarima.

Biće priređene i promocije knjiga "Jelena Anžujska" i "Davorjanka Paunović" autorke Ane Atanasković i "Čovjek iza nehata" Gorana Gocića, kao i izložba niškog slikara i muzičara Bojana Stojanovića. Posetioci trebinjskog filmskog festivala imaće priliku da prisustvuju na otvaranju i nastupu džez pevačice Nade Pavlović sa bendom, a posle svečanog zatvaranja biće upriličen koncert trebinjskog rok sastava "Krugovi u žitu".

Komentari (0)

Kultura