Reflektor

Beogradske letnje noći na Trgu republike: Lena, Maljoković, džez i Glas ne Žice

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2021

-

15:51

Beogradske letnje noći na Trgu republike: Lena, Maljoković, džez i Glas ne Žice
Beogradske letnje noći na Trgu republike: Lena, Maljoković, džez i Glas ne Žice - Copyright Belef/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Deo drugog dela programa Beogradskog letnjeg festivala (Belef) biće održan 6, 7. i 8. avgusta na Trgu epublike, a tom prilikom će, između ostalih, nastupiti Jovan Maljoković i Lena Kovačević, saopštila je direkcija manifestacije.

Srpski dzež saksofonista i kompozitor Jovan Maljoković nastupiće 6. avgusta, a kako najavljuju organizatori, atmosferu pre njegovog nastupa zagrejaće latino muzikom "Warm up" di-džej set.

Maljoković je osnivač i član "Balkan salsa benda", kao i umetnički direktor Valjevskog džez festivala. Sa bendom Gorana Bregovića "Orkestar za svadbe i sahrane" svirao je četiri godine. Dobitnik je Nagrade za životno delo Nišvil džez festivala za 2015. godinu.

Belef/Promo

 

Dan kasnije, 7. avgusta, na Trgu nastupa Lena Kovačević, a prethodiće joj sastav "Skaj čelos" koji čine Angelina Živković, Milica Jeković i Mima Majstorović.

Kovačević je džez muzičar, kompozitor i tekstopisac. Diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i nastupala na brojnim takmičenjima i festivalima. Sarađivala je sa Kraljevskim holandskim orkestrom, sa kojim je održala seriju koncerata u Holandiji i Belgiji, uključujući i nastup pred holandskom kraljicom.

Belef/Promo

 

Nakon toga, 8. avgusta, sledi nastup sastava Glas ne Žice i Ivana Ilića i benda Tetra Pek.

Komentari (0)

Kultura