Reflektor

Rod Stjuart održao koncert za pamćenje u Beogradskoj areni pred 10.000 fanova

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2024

-

23:57

Rod Stjuart održao koncert za pamćenje u Beogradskoj areni pred 10.000 fanova
Rod Stjuart održao koncert za pamćenje u Beogradskoj areni pred 10.000 fanova - Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Britanski muzičar Rod Stjuart održao je večeras koncert za pamćenje u Beogradskoj areni pred nešto više od 10.000 obožavalaca.

Koncertom u Beogradu Stjuart (79) je započeo veliku evropsku turneju na kojoj će obići Ljubljanu, Bratislavu, Oslo, Stokholm, Berlin, Budimpeštu...

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

 

U pratnji devet muzičara koji su, osim uobičajenih instrumenata, na sceni koristili i harfu i bendžo, slavni pop pevač je uz pomoć tri prateća vokala proveo publiku kroz bogatu karijeru u kojoj je objavio 33 albuma u solo varijanti i uspeo da proda 200 miliona albuma širom sveta.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

 

"I don't want to talk about it", "Baby Jane" i "Maggy May" samo su neki od hitova koje je publika pevala horski sa Stjuartom.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

 

Slavni muzičar je sa bendom odao počast muzičkim velikanima kao što su Eta Džejms, Tina Tarner, Vitni Hjuston i Van Morison.

U  završnici koncerta Stjuart je pretvorio pozornicu u Beogradskoj areni u veliki disko klub i svojom najpoznatijom pesmom "Do you think I'm sexy" naterao mnoge u publici na plesni maksimum.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

 

Za sam kraj nešto više od 10.000 ljudi pevalo je sa Stjuartom čuvenu numeru "Sailing", pri čemu su svi na sceni nosili mornarske kape.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura