Reflektor

"Večni" - blokbaster sa dušom oskarovke Kloi Žao od 5. novembra u bioskopima: Moćne ratnike predvodi Salma Hajek

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

29/08/2021

-

09:45

"Večni" - blokbaster sa dušom oskarovke Kloi Žao od 5. novembra u bioskopima: Moćne ratnike predvodi Salma Hajek
"Večni" - blokbaster sa dušom oskarovke Kloi Žao od 5. novembra u bioskopima: Moćne ratnike predvodi Salma Hajek - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Od 5. novembra pred bioskopskom publikom se očekuje blokbaster "iz kuhinje" studija "Marvel" pod nazivom "Večni" i biće to sigurno jedna od najneobičnijih hitova ove sezone, budući da režiju i scenario potpisuje oskarovka Kloi Žao (nagrađena za "Zemlju nomada").

Sam poziv da film sa superherojima radi autorka koja je poznata po intimnim, atrhaus dramama u kojima često ne igraju profesionalni glumci, filmovima koji su i po estetici i budžetu sve samo ne blokbasteri, bilo je pravo iznenađenje.

EPA/ETIENNE LAURENT

Kloi Žao

Bila je to nova teritorija i za Žao, koja za sebe kaže da je prava štreberka i da je zapravo godinama želela da se pridruži kinematografskom univerzumu zvanom "Marvel".

Rediteljka kaže da je uživala u slobodi koju je dobila od producenata i da je ohrabrena rečima da snima kako želi, koristila identičnu opremu kojom je radila i na "Zemlji nomada". Insistirala je na tome da se minimalno koriste kompjuterski efekti i snimala je, kad god je to mogla, u prirodnom okruženju.

Poseban utisak na Žao ostavilo je snimanje na Kanarskim ostrvima, gde je okupila ekipu na jednom krševitom uzvišenju iznad mora, sa idejom da tu snimili scenu kad Večni prvi put stižu na planetu 5.000 godina pre nove ere.

"To je verovatno bila najvetrovitija litica na kojoj sam ikada bila. Da biste imali vetar kakav smo mi imali tog dana, verovatno biste inače morali da angažujete helikopter", reči Žao prenosi Entertainment Weekly.

Dok su se oblasi skupljali, a talasi razbijali o stene ispod litice, na kojoj je posmatrala desetoro svojih glumaca - junaka, Kloi opisuje da je upravo u tom momentu shvatila da su porodica.

"Ekipa je stajala na toj litici u kostimima, sa zvučnika se čula zaista glasna klasična muzika, koju je raznosio vetar, i gledajući tu moju glumačku ekipu koja se postavlja u formaciji Večnih, sa lepotom tog pejzaža drevnog izgleda, okeana i neba, pa to je bilo...", ne uspeva rediteljka da opiše taj osećaj i lepotu rečima.

profimedia

 

"Večni" je priča o besmrtnim junacima koji su se hiljadama godina krili, a onda postali primorani da intervenišu u ime Zemlje kako bi je spasili od uništenja.

Tim ovih moćnih ratnika predvodi Salma Hajek (mudri i duhovni vođa Ejdžak), a uz nju igraju i Andželina Žoli (žestoka ratnica Tina), Džema Čen (brižna ljubiteljka čovečanstva Sersi), Ričard Maden (svemoćni Ikaris), Kit Harington (Dejn Vitman, ljudsko biće), Kumejl Nandžiani (Kongo, koji poseduje kosmičke moći), Brajan Tajri Henri ( intelgentni izumitelj Fastos, prvi otvoreno gej "Marvelov" superjunak), Loren Ridlof (superbrza Makari, prvi gluvi "Marvelov" superjunak), Beri Kion (povučeni usamljenik Drug), Lia Mekhju (večno mlada stara duša Sprajt) i Don Li (moćni Gilgameš).


Prvi strip sa "Večnima" se pojavio 1976. godine. Osmislio ih je Džek Kirbi, kokreator "Osvetnika", "Fantastične četvorke" i "X-ljudi".

Film je sniman od jula 2019. do februara 2020. u Engleskoj (Pikadili, Oksford, Pajnvud studio, Hampsted, Kamden), Los Anđelesu i na Kanarskim ostrvima.

profimedia

 

Salma Hajek je ranije za "Sinemablend" izjavila da je bila uverena da je za nju "već odavno prošao voz" kada je reč o filmovima sa superjunacima i bila je "apsolutno šokirana" kada su je pozvali na kasting. A bila je inače prva glumica potvrđena za film.

"Raspametila sam se kada sam shvatila da ne pravimo samo još jedan film sa superherojima, već nešto sasvim drugačije i posebno. Kloi je divna. I uopšte nije bilo toliko zelene pozadine (na koju se u postprodukciji "lepe" specijalni efekti) već smo snimali na lokacijama. Ona sve radi drugačije. Prosto je neverovatna", istakla je Hajek svoje utiske sa snimanja.

Komentari (0)

Kultura