Reflektor

Kaiser Karl: Snima se serija o ikoni modne industrije Karlu Lagerfeldu

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

05/09/2021

-

20:44

Kaiser Karl: Snima se serija o ikoni modne industrije Karlu Lagerfeldu
Karl Lagerfeld - Copyright AP/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

"Kaiser Karl" naziv je serije posvećene životu i karijeri ikone modne industrije, modnog kreatora Karla Lagerfelda (1933-2019), za koju je zeleno svetlo dao striming servis "Disney Plus".

Serija, koja je predstavljena prošle nedelje na festivalu u Lilu, snimaće se u Francuskoj i ispričaće priču o usponu nemačkog kreatora do samog vrha francuske i svetske modne scene, piše Hollywood Reporter.

Sa belom kosom, crnim sunčanim naočarima, pantalonama viskog struka i uštirkanim okovratnicima, kravatom i drugim detaljima, Lagerfeld je bio upečatljiva pojava.

"Volim da prikazujem sebe kao karikaturu. Kao da nosim masku. Meni karneval u Veneciji traje tokom čitave godine", rekao je jednom prilikom Karl Oto Lagerfeld.

Rođen u Hamburgu, iz Nemačke je još kao tinejdžer emigrirao u Pariz. Na čelu kreativnog tima Šanela bio je od 1983. godine, deset godina nakon što je preminula Koko Šanel. 
Za italijansku kuću Fendi kreirao je od 1965. godine, a imao je i svoju modnu marku.

"Disney" je prošle nedelje saopštio da je do 2024. u planu snimanje 60 originalnih evropskih serija, a među najavljenim projektima su i "Sam: A Saxon" - priča o prvom "crnom policajcu u Istočnoj Nemačkoj", francuska tinejdžerska drama "Parallels", te italijanska serija o mafiji "The Good Mothers".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura