Reflektor

"Rolingstonsi“ uživo, prvi put bez Čarlija posle 59 godina

Komentari

Autor: Variety

22/09/2021

-

11:11

"Rolingstonsi“ uživo, prvi put bez Čarlija posle 59 godina
EPA/NIGEL RODDIS - Copyright EPA/NIGEL RODDIS

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najznačajnijih bendova svih vremena, legendarni "The Rolling Stones" nastupili su uživo u ponedeljak veče na privatnoj zabavi koju je organizovao vlasnik "Nju Ingland Pejtriotsa" Robert Kraft.

Bila je to prva svirka bez bubnjara Čarlija Votsa, koji je preminuo 24. avgusta u Londonu.

"Ovo je prvi nastup pred našu turneju 2021. godine, pa to je to, ovo je proba. Moram reći i da je ovo za nas pomalo potresna noć jer je ovo će biti naša prva turneja u 59 godina na koju krećemo bez našeg ljupkog Čarlija. Svima nam toliko nedostaješ, nedostaješ kao kolega iz benda i kao veliki prijatelj van scene. Zato i ovaj nastup želimo da posvetimo Čarliju. Popijmo u njegovo ime!", kazao je Mik Džeger, a prenosi Variety.

Koncert za 300 zvanica organizovan je u improvizovanom šatoru na terenu "Nju Ingland Pejtriotsa", a snimanje je bilo strogo zabranjeno. 

Među 300 odabranih koji su imali tu privilegiju da slušaju uživo "Rolingstonse" bili su guverner Masačusetsa Čari Bejker, koosnivač "Moderne" Nubar Afejan, jedan od vlasnika NBA kluba Filadelfije Majk Rubin, vlasnik UFC Dejna Vajt...

Koncert je otvoren pesmom "Let's Spend the Night Together", a među 15 odsviranih pesama našle su se i "Tumbling Dice", "Under My Thumb", "Gimme Shelter", "Start Me Up", kao i "I Can't Get No".

Turneja "Stonsa" počinje zvanično 26. septembra u Sent Luisu i biće posvećena upravo preminulom članu, legendarnom bubnjaru Čarliju Votsu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura