Aktuelno iz kulture

"Rolingstonsi" se dirljivim videom oprostili od Čarlija Votsa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/08/2021

-

19:54

"Rolingstonsi" se dirljivim videom oprostili od Čarlija Votsa
Čarli Vots - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Članovi benda Rolling Stones Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud ovog vikenda odali su počast svom preminulom prijatelju i kolegi Čarliju Votsu koji je umro u utorak u 81. godini života.

Oni su objavili video omaž Votsu u kom su prikazani ključni trenuci iz njegove karijere. Dvominutni klip objavljen na društvenim mrežama, sadrži i intervju iu kom je bubnjar, sin kamiondžije iz Vemblija, otkrio da je bio siguran da će u grupi ostati najviše godinu dana.

U drugom upečatljivom snimku, Vots koji je važio za jednog od najvećih džentlmena na sceni, prikazan je kako baca palice u masu.

 

 

Video se završava prikazivanjem slike Votsovih bubnjeva, na koje je okačen znak "zatvoreno". 

Predstavnici grupe potvrdili su da će "Stonsi" krenuti na svoju turneju "No Filter" u Americi sledećeg meseca. Vots je ranije objavio da neće putovati sa svojim prijateljima, jer se oporavlja od medicinskog zahvata.

Stiv Džordan, bubnjar koji je radio sa solo projekatima Kita Ričardsa, menjaće Votsa na turneji.

Vots i ostali članovi benda, Mik Džeger (78), Kit Ričards (77) i Roni Vud (74) odsvirali su više od 40 turneja i smatraju se jednim od najtrajnijih i najuspešnijih rok bendova na svetu.

Čuveni bubnjar pridružio se Stones 1963. i zajedno sa Mik Džegerom i Kitom Ričardsom bio je najdugovečniji član kultnog sastava. 

Vots je sa "Stonsima" je objavio 30 studijskih i 33 živa albuma, 29 kompilacija, 48 video albuma, 32 boks seta, bezbroj maksi singlova i singlova…Ušao je u Rokenrol hol slavnih i ovenčan silnim nagradama. Na listi magazina "Rolingston" upisan je na 12. mesto najboljih bubnjara svih vremena. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura