Poznati

Preminuo bubnjar Roling Stounsa Čarli Vots

Komentari

Autor: BBC

24/08/2021

-

18:40

Preminuo bubnjar Roling Stounsa Čarli Vots
Čarli Vots - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Bubnjar popularnog rok- benda "The Rolling Stones" Čarli Vots preminuo je danas u 80. godini.

 "Sa neizmernom tugom obaveštavamo da je preminuo voljeni Čarli Vots. On je umro ranije danas, mirno u londonskoj bolnici okružen porodicom. Čarli je bio brižni suprug, otac i deda, i takođe član Rolling Stones, jedan od najvećih bubnjara svoje generacije", zvanično je saopštio bend i Votsonov predstavnik za medije, Bernard Doerti, prenose svetski mediji. 

Kako se u saopštenju navodi, porodica, ali i članovi benda Rolling Stones i najbliži prijatelji mole u ovom času javnost za privatnost jer je "ovo veoma teško vreme". 

 Čuveni bubnjar pridružio se Stones 1963. i zajedno sa Mik Džegerom i Kitom Ričardsom bio je najdugovečniji član kultnog sastava. 

Početkom avgusta saopšteno je da Vots neće krenuti na predstojeću američku turneju "No Filter" jer se oporavlja od medicinskog zahvata. 

Pojedinosti nisu saopštene, već da su lekari zadovoljni kako je zahvat prošao i da su savetovali muzičara da mu je u ovom periodu potreban odmor. Prema rečima predstavnika benda, probe će za nekoliko nedelja krenuti i turneja, koja je prošle godine odložena zbog pandemije, trebalo bi da startuje 26. septembra u Sent Luisu. 

Tanjug/AP/Victoria Will

 

"Nije mi dobar tajming", našalio se Vots, koji do sada nije propustio nijedan nastup od kad se pridružio bendu 1953. godine, a za magazin Rolling Stone dodao i reči: 

"Radim naporno da se potpuno oporavim, ali sam prihvatio savet lekara. Potrebno je da se odmorim i oporavak će ipak zahtevati neko vreme".

Vots i ostali članovi benda, Mik Džeger (78), Kit Ričards (77) i Roni Vud (74) odsvirali su više od 40 turneja i smatraju se jednim od najtrajnijih i najuspešnijih rok bendova na svetu. 

Pevač Mik Džeger je 2019. godine operisao srčani zalizak i posle dva meseca vratio na scenu kada je Roling Stons bio na severnoameričkoj turneji.

Komentari (0)

Magazin