Poznati

"The Rolling Stones" ne odlažu američku turneju: Mik, Kit i Roni odlučili da sviraju za Čarlija

Komentari

Autor: The Sun

26/08/2021

-

10:45

"The Rolling Stones" ne odlažu američku turneju: Mik, Kit i Roni odlučili da sviraju za Čarlija
Rolingstonsi - Copyright Tanjug/AP/Greg Allen

veličina teksta

Aa Aa

Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud neće odložiti turneju "No filter" koja je planirano da počne 26. septembra u Sent Luisu, već će na taj način odati počast preminulom bubnjaru Čarliju Votsu.

"Bend želi da šou učini proslavom njegovog života. On im je bio kao brat, ali znaju da bi mrzeo pomisao da otkažu turneju. Čarli im je dao svoj blagoslov da putuju bez njega nakon operacije, pa će mu udovoljiti", izjavio je jedan muzički insajder za The Sun, a prenose svetski mediji.

Legendarni bubnjar kultnog sastava "The Rolling Stones" preminuo je 24. avgusta u 80. godini, a početkom avgusta je saopšteno da Vots neće krenuti na predstojeću američku turneju jer se oporavlja od medicinskog zahvata. 

Pojedinosti nisu saopštene, već da su lekari zadovoljni kako je zahvat prošao i da su savetovali muzičara da mu je u ovom periodu potreban odmor. Votsu je u leto 2004. godine otkriven tumor grla, ali je nakon terapija, uspeo da pobedio bolest i ubrzo se vratio sviranju.

Tanjug/AP/Carlos Rene Perez

Zajedno su odsvirali više od 40 turneja

Sa "Stonsima" je objavio 30 studijskih i 33 živa albuma, 29 kompilacija, 48 video albuma, 32 boks seta, bezbroj maksi singlova i singlova… Ušao je u Rokenrol hol slavnih i ovenčan silnim nagradama. Na listi magazina "Rolingston", Čarli Vots je upisan na 12. mesto najboljih bubnjara svih vremena. Vots i ostali članovi benda, Mik Džeger (78), Kit Ričards (77) i Roni Vud (74) odsvirali su više od 40 turneja i smatraju se jednim od najtrajnijih i najuspešnijih rok bendova na svetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin