Reflektor

Sad je i zvanično: Kilijan Marfi igra jednog od "očeva" atomske bombe

Komentari

Autor: Hollywood reporter

10/10/2021

-

16:13

Sad je i zvanično: Kilijan Marfi igra jednog od "očeva" atomske bombe
Sad je i zvanično: Kilijan Marfi igra jednog od "očeva" atomske bombe - Copyright AP/Vianney Le Caer

veličina teksta

Aa Aa

Nakon nezvaničnih informacija, stigla je i zvanična potvrda: Kilijan Marfi će igrati glavnu ulogu u novom filmu Kristofera Nolana "Openhajmer".

Kako podseća Hollywood reporter, zvezda serije "Birmingemska banda" dugogodišnji je saradnik čuvenog reditelja i scenariste. Marfi se pojavio u sva tri dela o Betmenu koja je Nolan potpisao, u filmu "Betmen početak" (Batman Begins) igrao je Strašila (Džonatana Krejna), a imao je značajne uloge i u ostvarenjima "Dunkirk" i "Inception".

U predstojećem "epskom trileru", kako se opisuje novo ostvarenje Nolana, imaće prvi put glavnu ulogu u nekom od filmova "majtora trilera i fantazije".

Marfi će, naime, igrati američkog fizičara fizičara Roberta Openhajmera (1904-1967), koji je imao jednu od vodećih uloga u izradi prve atomske bombe.

"Priča prikazuje ovog zagonetnog čoveka i sav paradoks situacije u kojoj se našao - mora rizikovati da uništi svet, da bi ga spasao", navodi Universal Pictures, koji će stati iza filma.

Ovo će biti ujedno prvi put da Nolan neće sarađivati sa Worner Brosom, s kojim je do sada snimio sve filmove.

Kako se navodi, budžet za film iznosi 100 miliona dolara, reditelj će i ovog puta biti scenarista svog ostvarenja, a snimanje bi trebalo da počne naredne godine. Već je i poznat datum premijere - 21. jul 2023.

Podsetimo, Marfi se nedavno predstavio publici nastavkom horo filma "Tiho mesto", a mnogi s nestpljenjem očekuju nove epizode šeste, ujedno i poslednje sezone pomenute "Birmingenske bande" ("Peaky Blinders").

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura