Reflektor

Silvester Stalone se oprašta od "Plaćenika": Vreme je da predam palicu i krenem dalje

Komentari

Autor: Deadline

21/10/2021

-

08:41

Silvester Stalone se oprašta od "Plaćenika": Vreme je da predam palicu i krenem dalje
Silvester Stalone se oprašta od "Plaćenika": Vreme je da predam palicu i krenem dalje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac i akciona zvezda Silvester Stalone potvrdio je da "kreće dalje" i da se posle 12 godina oprašta od popularne filmske franšize "Plaćenici", piše Deadline.

Glumac je odluku objavio na društvenoj mreži, na kojoj je postavio i snimak sa svog poslednjeg dana snimanja četvrtog nastavka akcionog serijala, koji je upravo on lansirao.

Odluku je obrazložio rečima da ima pomešana, "gorko-slatka" osećanja, ali da je spreman da preda palicu još jednoj zvezdi pomenute franšize, Džejsonu Stejtamu, i njegovim "sposobnim rukama".

Tri put nominovan za Oskara, srce, energiju i humor pokušao je da donese u projekat, uključujući i franšizu "Plaćenici".

"Divna je stvar kada možete predstaviti filmove u kojima postoji i zabava, ali i bar mala poruka. Ono što sam pokušavao da svojim projektima donesem jeste ljudski dodir, ne toliko akciju, koja se nameće sama po sebi, već da se priča poveže sa publikom, da se ljudi identifikuju sa pričom i likovima", kazao je Stalone.

Stalone je zaključio da je sada spreman da prihvati naredni izazov, ali nije precizirao šta pod tim podrazumeva. Ono što je poznato, glumac je angažovan za naučno-fantastičnu priču "Little America" i potvrđeno je da će igrati u akcionoj drami "Smaritan".

U četvrtom nastavku "Plaćenika", Stalone igra Barnija Rosa, neustrašivog vođu i stratega tima odabranih i vrhunskih operativaca, koji po svetu obavljaju različite misije - od atentata do spasavanja. 

Reditelj je Skot Von, a igraju pomenuti Stejtam, Dolf Lundgren, Rendi Kotur, kao i Megan Foks, Endi Garsija i 50 Cent.

Ovu franšizu je Stalone započeo 2010. kao omaž akcionim filmovima iz osamdesetih i devetesetih godina, sam je potpisao scenario i režiju za prva tri dela. "Plaćenici" su do sada zaradili više od 800 miliona dolara širom sveta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura