Reflektor

Otkazan nastup Hatje Bunijatišvili na Bemusu: Muzičke svečanosti otvara nastup Nemanje Radulovića

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2021

-

14:37

Otkazan nastup Hatje Bunijatišvili na Bemusu: Muzičke svečanosti otvara nastup Nemanje Radulovića
Otkazan nastup Hatje Bunijatišvili na Bemusu: Muzičke svečanosti otvara nastup Nemanje Radulovića - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnje Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) svečano će biti otvorene sutra u Kolarčevoj zadužbini koncertom Beogradske filharmonije, pod dirigentskom palicom kanadskog maestra Marka Parizota, dok će specijalni gost večeri biti proslavljeni srpski violinista Nemanja Radulović.

Prema rečima organizatora manifestacije, Radulović će ovom prilikom održati ekskluzivni koncert umesto ranije najavljene pijanistkinje Hatje Bunijatišvili, koja je zbog zdravstvenih razloga sprečena da nastupa.

Printscreen YouTube/ΕΡΤ Α.Ε.

Hatja Bunijatišvili

Njen potencijalni koncert će biti naknadno objavljen kada se za njega budu stvorili odgovarajući uslovi, najavili su organizatori.

Vršilac dužnosti direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damir Handanović izrazio je zahvalnost dirigentu Parizotu, Beogradskoj filharmoniji i Raduloviću za ukazanu spremnost da se svečano otvaranje Bemusa održi uprkos izazovima s kojima su se suočili.

"Živimo i radimo u vanrednim vremenima, ali bez obzira na sve dajemo maksimum da se održavaju kulturne manifestacije u Beogradu. Tim Cebefa je spreman na nepredviđene okolnosti, tako da je velikom brzinom i uz obostrane dobre odnose zakazan nastup slavnog violiniste Nemanje Radulovića na otvaranju Bemusa, kao i uz izuzetnu saradnju Beogradske filharmonije i maestra Parizota", izjavio je Handanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura