Reflektor

Objavljen tizer za drugu sezonu serije "Besa": Novi zapleti i dramatični preokreti uskoro na Superstaru (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/11/2021

-

12:43

Objavljen tizer za drugu sezonu serije "Besa": Novi zapleti i dramatični preokreti uskoro na Superstaru (VIDEO)
Objavljen tizer za drugu sezonu serije "Besa": Novi zapleti i dramatični preokreti uskoro na Superstaru (VIDEO) - Copyright Superstar/promo

veličina teksta

Aa Aa

Objavljen je tizer za nastavak serije "Besa", koja je oduševila region, a druga sezona uskoro počinje da se emituje na televiziji Superstar.

"Uz nestrpljenje očekujemo početak emitovanja i nastavak priče koja je pred ekranima prikovala gledaoce širom regiona. Producentski tim Adrenalina i Telekoma Srbija najavljuje da nas u drugoj sezoni serije `Besa` očekuju novi zapleti i dramatični preokreti, kao i zanimljive akcione scene snimane na atraktivnim lokacijama", navodi u saopštenju produkcija. 

 

 

Prva sezona "Bese", emitovana je tokom 2018. i 2019. godine, a glavni junaci ove priče, između ostalih, Radivoje Bukvić, Arben Bajraktaraj, Miloš Timotijev i Hana Selimović oduševili su publiku širom regiona.

Kako su kreatori ranije najavilli, duga sezona "Bese" dobila je novi nivo i predstaviće "sukob starog i novog, tradicije i modernog, analognog i digitalnog".

"Voleo bih da kod nas ima više projekata kao što je `Besa`, jer ona je stvarno jedinstvena, korespondira sa publikom po celoj Evropi i svuda u svetu. Zaista je fascinantno koliko je sadržaj serije univerzalan i verujem da je to put kojim produkcije naših TV serija treba da idu, a ne da budu učaurene s lokalnim temama", kazao je Miloš Timotijević povodom snimanja nastavka popularne serije "Besa", u kojoj igra istrajnog i pravdoljubivog inspektora Petrita Kocija.

Timotijević je tada podsetio i na to da je "Besa" prva i za sada jedina domaća serija koja je prodala licencu, a prvi kupci su producenti arapskih zemalja.

Hana Selimović, koja tumači lik inspektorke Divne, otkrila je da će publika u drugoj sezoni imati prilike da vidi njen lik i u okolnostima njenog privatnog života, ali i u ljubavnom zapletu.

Prema rečima glumica, tačan spoj svih elemenata koji treba da čine dobru seriju, ključni je adut "Bese".

"`Serija "Besa` je odlično napisana... U njenom nastajanju sarađuju glumci iz različitih zemalja. Imamo mnoštvo snimajućih lokacija, ali i veliku ljubav koja vlada među svim profesionalcima uključenim u snimanje", reči su Selimović.

Pišući drugu sezonu, Igor Stoimenov je želeo da napravi odmak od prve, da malo decentralizije i osavremeni seriju, pa je napravio "spoj pet ili šest različitih paralelnih priča, koje se prepliću i dodiruju".

"Ono što `Besu` u mnogo čemu razlikuje od drugih serija je porodica. Trudio sam se da uklopim bitne elemente antičke tragedije, nekih porodičnih odnosa, i sve to spojim u moderan prosede", istakao je Stoimenov, koji je jedan od scenarista, ali i reditelja i producenata "Bese".

Preporuka za vas

Miloš Timotijević za Euronews Srbija: Ćutanje, povlačenje, sklanjanje u mirne tokove sopstvenih života nas je i dovelo tu gde smo danas
Miloš Timotijević: Druga sezona "Bese" je mnogo kompleksnija, mafijaški okvir samo je milje celog zapleta
Igor Stoimenov: Najveća vrednost "Bese" je što možete da je gledate gde god hoćete u svetu

Komentari (0)

Kultura