Reflektor

Scenarista filma "Bohemian Rhapsody" tuži producente zbog neisplaćenih miliona

Komentari

Autor: Hollywood reporter

19/11/2021

-

22:44

Scenarista filma "Bohemian Rhapsody" tuži producente zbog neisplaćenih miliona
Queen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Scenarista filma "Bohemian Rhapsody" Entoni Mekarten (Anthony McCarten) podneo je tužbu protiv producenta Grejema Kinga (Graham King) i njegove producentske kuće "GK Films", koji su, između ostalog, stali iza hvaljenog filma o legendarnom Frediju Merkjuriju i sastavu "Queen".

Kako piše Hollywood reporter, Mekarten je producenta tužio zbog toga što nije ispoštovao ugovor koji su potpisali, a prema kome je trebalo da mu pripadne pet odsto od ostvarenog prihoda filma iz 2018. godine.

Scenarista tvrdi da mu do sada nije isplaćeno ništa od onoga što je dogovoreno, te da se više puta obratio producentu s molbama da postignu dogovor mimo suda. Kako na njegove apele, kako je naveo, nije bilo nikakvog odgovora, preostalo mu je jedino da pravdu potraži na sudu.

A Mekarten i njegovi advokati traže "novčanu odštetu u iznosu koji tek treba dokazati" pošto se prvo pred sudom treba utvrdi tačan obračun zarade filma.

Kako je rečeno, projekat reditelja Brajana Singera imao je budžet od 55 miliona dolara, a na blagajnama širom sveta je zaradio 911 milion dolara. Međutim, prema navodima "20th Century Fox" ostvarenje nije ostvarilo nikakav uspeh na blagajnama, već je produkcija u minusu 51 milion dolara.

Kako piše muzički portal music-news.com grupa "Queen" od filma "Bohemian Rhapsody" zaradi dnevno više do 100.000 evra.

Relevantni mediji su još ranije objavili podatak da je film "Bohemian Rhapsody", u kom pokojnog frontmena "Queen" igra Rami Malek, zaradio je više od 900 miliona dolara na blagajnama, a da su članovi benda "Queen" - Brajan Mej, Rodžer Tejlor i Džon Dikon, kao i fondacija s imenom Fredija Merkjuri, dobili veliki deo tog novca. Oni, kako je pisao i portal Music news, dnevno od filma zarade više od 100.000 evra na ime ugovora i autorskih prava.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura