Reflektor

Salma Hajek dobila zvezdu na Bulevaru slavnih

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Today

20/11/2021

-

18:48

Salma Hajek dobila zvezdu na Bulevaru slavnih
Selma Hajek - Copyright Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Salma Hajek "otkrila" je svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, prenose američki mediji. Glumica, producentkinja i rediteljka tako je postala 2.709. zvezda po redu, čije je ime ispisano na čuvenom buleveru u Los Anđelesu. 

Jedna od najuticajnijih Meksikanki u Holivudu, na predstavljanju svoje zvezde pojavila se u društvu glumca Adama Sendlera, sa kojim je radila filmove "Starci" ("Grown up" iz 2010, i "Grown ups 2" iz 2013), kao i rediteljke Kloi Žao, sa kojom je sarađivala na nedavno premijerno prikazanom Marvelovom filmu "Večni" (Eternals), a ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti, inače blizak prijatelj glumice.

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

 

"Salma je osoba neverovatnog talenta i saosećanja. Ona je žena koja je dovoljno hrabra da korača svojim putem, ne dozvoljavajući da je ograničavaju na bilo koji način", kazala je oskarovka Žao.

Hajek je zvezdu posvetila obožavaocima, koji su joj decenijama davali snagu da sledi svoje snove i uspe u američkoj kinematografiji što, kako je ponovila, nije bilo uopšte lako.

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

 

"Za mene je ovaj događaj lekovit, vratiti se na ovo mesto posle toliko godina....", počela je glumica priču o tome kako je upravo na tom mestu, na Bulevaru slavnih, napao čovek, preteći joj nožem, nedugo pošto se iz Meksika preselila u Ameriku i kada je u toj novoj zemlji bila niko i ništa.

Prema njenim rečima, bila je sa prijateljima koji su joj došli u posetu i prolazili su ulicom kada su ugledali nesrećnog čoveka kako leži i koji je počeo da ima dobacuje. Kako su ignorisali njegove povike, čovek se ljutito podigao i krenuo da ih juri.

"Izvadio je nož i krenuo je posebno ka meni, pokušavajući da me ubode. I niko nije prišao da nam pomogne. Ali smo uspeli da dotrčimo do jedne prodavnice i sklonimo se iza tezge, kada su dva ljubazna gospodina, bajkeri "Anđela pakla", priskočili u pomoć i savladali napadača. Ispratili su nas potom do automobila i pobegli", ispričala je Salma.

Od tada, svaki put kad pomisli na čuveni holivudski bulevar, seti se tog incidenta i kako je potom, kako je navela, dugo sebi postavljala pitanje: "Šta ja radim ovde? Niko me ne želi, a zamalo i da poginem?"

Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

Sa suprugom i ćerkom

Prisetila se i drugih neprijatnih situacija, pa ispričala i nekoliko situacija kada je na sopstvenoj koži iskusila seksizam i rasizam, te kako su je ljudi iz filmske industrije ubeđivali da se vrati u svoju zemlju.

"Ali ja sam ostala. I samo želim da poručima svojim obožavaocima koji su bili uz mene sve ovo vreme: `Ako se ikada zapitali šta mi je sve ovo vreme davalo snage i hrabrosti da sledim svoje snove, znajte da ste to bili upravi vi`", poručila je Hajek.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura