Reflektor

Nikolas Kejdž ponovo vampir: Igraće Drakulu u novom filmu

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

04/12/2021

-

21:13

Nikolas Kejdž ponovo vampir: Igraće Drakulu u novom filmu
Nikolas Kejdž - Copyright Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision/

veličina teksta

Aa Aa

Nikolas Kejdž vraća se u velike filmske studije u ulozi Drakule u novom Univerzalovom filmu "Renfield", saznaje Hollywood Reporter.

Kejdžov imenjak Hoult, zvezda serije "The Great", naći će se u naslovnoj ulozi kao grofov pomoćnik u novom ostvarenju Krisa Mekeja.

Lik Renfilda potiče iz romana "Drakula" Brema Stokera iz 1897. godine, u kojoj je bio pacijent psihijatrijske bolnice opsednut ispijanjem krvi, verujući da će tako naći besmrtnost. On počinje da služi Drakuli, koji ga hrani insektima i pacovima, ucenjujući ga mogućnošću da za svoje usluge dobije večni život.

Još nije poznat tačan zaplet ovog filma, ali je projekat opisan kao moderna avanturistička priča sa komičnim prizvukom.

Rajan Ridli, poznat po hit animiranoj seriji "Rik i Morti", napisao je scenario prema zamisli producenta Roberta Kirkmana.

Kejdž je privukao pažnju javnosti ulogama u filmskim klasicima iz osamdesetih, kao što su "Moonstruck" i "Raising Arizona", a 1995. je dobio Oskara za "Leaving Las Vegas".

Igrao je i u mnogim blokbasterima, ali se poslednjih godina okrenuo nezavisnim filmovima, od kojih je poslednji "Pig".

Na proleće sledeće godine trebalo bi da izađe i njegov film "Nepodnošljiva težina velikog talenta" u kom igra glumca po imenu Nik Kejdž. U tom filmu, on balansira glumački posao sa ulogom špijuna Američke obaveštajne agencije.

Poslednji put imao je ulogu vampira u horor komediji "Vampirski poljubac" iz 1989. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura