Aktuelno iz kulture

Premijera domaćeg art-horora "Vampir" Branka Tomovića na festivalu u Kataloniji

Komentari

Autor: FCS

13/10/2021

-

14:21

Premijera domaćeg art-horora "Vampir" Branka Tomovića na festivalu u Kataloniji
Premijera domaćeg art-horora "Vampir" Branka Tomovića na festivalu u Kataloniji - Copyright Prinstscreen YouTube/ReelSuspects

veličina teksta

Aa Aa

Srpski art-horor film "Vampir" reditelja, scenariste i glumca Branka Tomovića imaće danas, 13. oktobra 2021. godine, svetsku premijeru na Sitgesu – Međunarodnom festivalu filmske fantastike u Kataloniji, dok je repriza sledećeg dana.

Branko Tomović, srpski glumac rođen u Nemačkoj, filmom "Vampir" debituje kao reditelj i scenarista. Tomović je diplomirao glumu na "Li Strazberg" Institutu za pozorište i film u Njujorku.

Film govori o Arnautu (glumi ga Branko Tomović) koji, nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, želi da se skloni na neko vreme i dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju. Počinje da ima košmare na koje utiče baba Draga (Eva Ras) i sumnja da naizgled prijateljski nastrojeni seljani zapravo žele da mu naude.

Pored Tomovića i Eve Ras, u filmu glume Gorica Regodić i Joakim Tasić.

O tome što će njegov "Vampir" premijeru imati baš u Kataloniji, Tomović je za sajt Filmskog centra Srbije rekao: "Velika mi je čast biti izabran na Sitges, filmski festival koji zovu Kan za horor filmove. Sitges prikazuje najbolje žanrovske filmove iz celog sveta, pa je sjajno što će 'Vampir' baš tu imati svetsku premijeru. Nažalost, nisam mogao da odem na festival jer u to vreme snimam u Londonu. Pokušali su da mi premeste dane, ali to nije bilo moguće. Odmah nakon Sitgesa imaćemo italijansku premijeru na Festivalu naučnofantastičnog filma u Trstu (Trieste Science+Fiction Festival), zatim sledi prikazivanje u Raveni (Ravenna Nightmare Festival), pa britanska premijera na Rejndesnu (Raindance Film Festival) u Londonu. I to je samo početak!", rekao je Tomović.

Preporuka za vas

Miri Banjac uručen Specijalni Ernest na festivalu u Somboru
Boda Ninković: Film "Heroji Hilijarda" su projekat od velikog značaja

Komentari (0)

Kultura