Reflektor

Period pandemije kroz objektiv fotoaparata: Izložba "Beograd u vreme korone" u Domu omladine

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2021

-

11:45

Period pandemije kroz objektiv fotoaparata: Izložba "Beograd u vreme korone" u Domu omladine
Period pandemije kroz objektiv fotoaparata: Izložba "Beograd u vreme korone" u Domu omladine - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Izložba fotografija "Beograd u vreme korone" Dragane Udovičić i Zorane Jevtić biće otvorena večeras, 18. decembra u 18 časova u Galeriji Doma omladine Beograda.

"Posmatrajući period od marta do kraja 2021. godine želele smo da kroz fotografiju ispričamo priču koja će nadamo se uskoro biti iza nas, ali i da ona ostane kao dokument jednog vremena", navele su autorke.

Izložba "Beograd u vreme korone" predstavlja viđenje teškog perioda pandemije kroz objektive Jevtić i Dragane Udovičić i trajaće u DOB do 27. decembra, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

"Prošla godina je promenila sve, zaustavila mnogo toga, odložila, zatvorila. Unela je strah i neizvesnost. Izrodila je neke nove heroje. Situacija sa korona virusom i dalje je ozbiljna, ali dostupnost vakcina dovela je do toga da ljudi imaju nadu da će virus uskoro biti pobeđen", navodi se u saopštenju.

Jevtić je fotoreporterka Adrija medija grupe, diplomirala je fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti i izlagala je na više samostanlnih i grupnih izložbi, kao i Udovičić, koja se profesionalno bavi fotografijom od 2002. godine, a diplomirala je filmsku i tv kameru na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura