Reflektor

Avril Lavinj inspiraciju za novi album pronašla u bendu "Green Day": Pesme su od početka do kraja čisti rokenrol

Komentari

Autor: NME

20/12/2021

-

15:57

Avril Lavinj inspiraciju za novi album pronašla u bendu "Green Day": Pesme su od početka do kraja čisti rokenrol
Avril Lavinj inspiraciju za novi album pronašla u bendu "Green Day": Pesme su od početka do kraja čisti rokenrol - Copyright Foter/Walt Disney Television on Foter.com

veličina teksta

Aa Aa

Avril Lavinj pre skoro 20 godina objavila je debi album "Let Go" i od tada se "okušala" u nekoliko različitih žanrova, a sada sedmi studijski album najavljuje uz opis da je u pitanju "čisti rokenrol" zvuk.

"Vratila sam se zvukovima pod čijim sam uticajima bila na početku svoje karijere. U suštini, ja sam klinka iz malog grada koja je u srednjoj školi slušala bendove poput `Blink-182`, `Green Day` i `NOFX` i iskoristila sam to", rekla je Lavinj za NME.

Prema njenim rečima, vratila se svojim korenima, ali publika ne treba da očekuje da će na albumu čuti balade poput "I’m With You".

"Ovaj put sam samo htela da se zabavim i da uživam. Osećala sam se kao da je vreme da napravim ovakav album", dodala je popularna pevačica.

Pop-pank rokerka počela je da radi na albumu u novembru 2020. sa Goldfingerovim Džonom Feldmanom, a angažovala je i neke od svojih savremenika da joj pomognu, među kojima je i Travis Barker, koji je svirao na njenom izdanju "The Best Damn Thing" iz 2007.

"Bila sam u fazonu: `Hajde da napravimo pop-pank ploču`. Koristili smo uživo i gitare i bubnjeve, nismo se suzdržavali, jednostavno smo morali da uradimo tačno ono što sam želela i ono što osećam da želim da radim već duže vreme", objasnila je Lavinj i dodala da nije želela da se pridržava i opterećuje očekivanjima.

"Brzo je, zabavno... To je samo čisti rokenrol od početka do kraja", zaključila je ona.

Na pitanje tematike albuma, Lavinj kaže da se novi set pesama mnogo osvrće na njene prethodne veze i ljubavni život, ali na zabavan i bezbrižan način.

"Moja poruka je da znaš ko si i da veruješ u sebe. Mnoge od ovih pesama govore o tome da imaš snagu da odeš iako to neko ne vidi. Želela sam da budem sigurna da sam napisala muziku sa kojom bi ljudi mogli da se slažu. O tome da cenite sebe i da znate da ste dovoljni. To je zaista ljubavno pismo ženama", istakla je Lavinj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura