Reflektor

Beogradska filharmonija svira dela Rahmanjinova, Sibelijusa i Šostakoviča

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

11:15

Beogradska filharmonija svira dela Rahmanjinova, Sibelijusa i Šostakoviča
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska filharmonija je spremna za drugo poluvreme svoje koncertne sezone koju nastavlja u petak 14. januara na Kolarcu, a na programu su, između ostalih, dela Rahmanjinova, Sibelijusa i Šostakoviča.

Filharmonija predstavlja španskog dirigenta Džaumea Santonju zajedno sa pijanističkom zvezdom Andrejom Korobejnikovim.

Nakon praznične pauze tokom koje je priredila aktivnosti poput popularnog novogodišnjeg izazova uz poziv na kućno muziciranje i Jutjub premijere programa za decu, Beogradska filharmonija nastavlja koncertnu sezonu petkom uveče na Kolarcu.

Svež početak rezervisan je za predstavljanje novih zvezda poput mladog i perspektivnog dirigenta Džaumea Santonje.

Nekadašnji perkusionista, danas je traženo dirigentsko ime, a sa Beogradskom filharmonijom izvodi repertoar koji otvara "Ostrvo smrti" Rahmanjinova, a zatvara Prva simfonija Sibelijusa.

Centralno mesto programa pripada pijanisti blistave karijere, Andreju Korobejnikovu, jednom od vodećih umetnika današnjice poznatom po neobičnim interpretacijama. Jedinstveni osećaj za instrument i bravurozno tehničko majstorstvo pokazaće u vedrom Koncertu br. 2 za klavir i orkestar, Šostakoviča.

Pijanista impresivne biografije i širokih interesovanja, redovno sarađuje sa najvećim dirigentskim imenima uz dugačku listu prvorazrednih svestkih orkestara na koju se upisuje i Beogradska filharmonija.

Ulaznice za koncert su u prodaji na filharmonijskoj biletarnici kao i online, a od nedavno je uvedena novina u vezi sa prodajom karata za koncerte na mesečnom nivou koje su sada dostupne od poslednjeg ponedeljka u mesecu za onaj naredni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura