Reflektor

Objavljena prva muzička numera za novi film o Betmenu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Variety

22/01/2022

-

10:08

Objavljena prva muzička numera za novi film o Betmenu
Objavljena prva muzička numera za novi film o Betmenu - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Skoro deset godina od kad se poslednji film o Betmenu našao na bioskopskim repertoarima, 4. marta stiže ostvarenje u kome je Brusa Vejna oživeo Robert Patinson, a da novi film podrazumeva i nešto drugačiji muzički repertoar otkriva prva numera koja je objavljena, piše Variety.

Reditelj Met Rivs najavio je da će novi "Betmen" biti možda i najstrašniji koji je ikad snimljen, a za muzičko viđenje Mračnog viteza bio je zadužen kompozitor Majkl Đačino.

Đačino je prethodno komponovao muziku za filmove "The Incredibles", "Star Trek", "Jurassic World", "Doctor Strange" i "Rogue One: A Star Wars Story".

 

"Moj sjani prijatelj je napisao ovu temu i pre nego što sam snimio prvi kadar. Sećam se da sam je slušao u automobilu pre nego što smo uradili probno snimanje", podelio je reditelj na društvenoj mreži sećanje na to kada je numeru čuo prvi put, uz konstataciju da se "naježio".

S druge strane, kompozitor je 22. oktobra podelio s pratiocima da su upravo završili rad na "Betmenu", te da je ceo proces bio zabavan i da je okrestar pokidao, uz zaključak: "Ne mogu da dočekam da ovo pogodi veliki ekran".

Podsetimo, Deni Elfman, Širli Voker, Hans Zimer i Džejms Njutn Hauard su među kompozitorima koji su ranije oblikvali muzički stil za Gotam Siti.

Reditelj najavljenog filma "Betmen" nešto ranije je otkrio da ga je frontmen kultnog sastava "Nirvana" Kurt Kobejn (1967-1994) inspirisao za stvaranje nove verzije Brusa Vejna.

"Kada pišem, slušam muziku i dok sam pisao prvu scenu, pustio sam od Nirvane ‘Something In The Way’. Tada sam pomislio da umesto Brusa Vejna kao plejboj verzije, koju smo ranije imali priliku da gledamo, postoji i druga verzija tog lika koja je prošla kroz veliku tragediju i postala na neki način pustinjak, samotnjak", kazao je nedavno Rivs i najavio da publiku očekuje istovremeno detektivska priča, akcioni i psihološki triler.

U središtu objavljenog trejlera za film je Edvard Nešton, poznatiji kao Zagonetač (The Riddler), zlikovac iz filmova i stripova o Betmenu, a pojavljuje se i sam Betmen (Robert Patison).

Mračni vitez u potrazi za Zagonetačem dospeva u podzemlje Gotama, gde ga čekaju ništa manje živopisni likovi Seline Kajl (Zoi Kravic), Karmajna Falkonea (Džon Turturo) i Osvalda Oza Koblpota (Kolin Farel), čije će se poreklo tek otkriti. Pored ovih likova, u novom "Betmenu" igraju još i Endi Serkis kao Alfred Penivort i Džefri Rajt kao poručnik Džejms Gordon. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura