Reflektor

Stefan Milenković na 10. Klasik Festu u Pančevu

Komentari

Autor: S. Š.

05/06/2021

-

16:35

Stefan Milenković na 10. Klasik Festu u Pančevu
Stefan Milenković na 10. Klasik Festu u Pančevu - Copyright NS EPK Jelena Ivanović

veličina teksta

Aa Aa

Deseti Klasik Fest, međunarodni festival klasične kamerne muzike, biće održan od 10. do 13. juna, u više prostora u Pančevu, a u organizaciji Kulturnog centra Pančeva.

Ovogišnji Klasik Fest proslavlja dva jubileja, deset godina festivala i 250. rođendan Ludviga van Betovena. Stoga će festival i biti otvoren izvođenjem Bеtovenove Prve simfonije, a na taj način još jednom iskazati zahvalnost jednom od najvećih muzičkih genija.

Na svečanom otvaranju nastupaju Gudači Sv. Đorđa i Balkanska kamerna akademija, i to u 20 sati u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog. Ulaz je slobodan.

"Klasik Fest je nastao iz potrebe za isticanjem važnosti kamernog izvođenja muzike i s ciljem propagiranja kamerne muzike na ovim prostorima. Svrha festivala je negovanje dobrog muzičkog ukusa građana Pančeva, pre svega mladih, i uživanje u vrhunskoj umetničkoj muzici", navode iz orgranizacije.

Umetnički direktor festivala je naš proslavljeni klarinetista, Ognjen Popović.

Jubilej i prazničnu atmosferu festivala upotpuniće violinista svetskog renomea, Stefan Milenković, koji će nastupiti na dva koncerta. Prvi je zakazan za 11. jun u 20 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, a drugi će biti održan veče kasnije u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog.

Pored pomenutih izvođača, publika će uživati i u nastupima solista Lidije Bizjak iz Francuske, Boštjana Lipovšeka iz Slovenije...

Ansambl Balkanske kamerne akademije poslednje festivalske večeri izvešće program naslovljen "Simfo Rock", pa će se tako na repertoaru naći rok hitovi 20. veka. Ovaj koncert biće održan u Narodnom muzeju Pančevo.

Komentari (0)

Kultura