Reflektor

Stigao prvi tizer za film "Pinokio" s potpisom Giljerma del Tora

Komentari

Autor: 24sedam

27/01/2022

-

13:41

Stigao prvi tizer za film "Pinokio" s potpisom Giljerma del Tora
Stigao prvi tizer za film "Pinokio" s potpisom Giljerma del Tora - Copyright profimedia/©Netflix/Courtesy Everett Collection

veličina teksta

Aa Aa

Nakon raznih problema i mnogo vremena koje je prošlo od prvobitne najave, čini se da će dugoočekivani animirani film "Pinokio" reditelja Giljerma del Toroa konačno ugledati svetlost dana, a kao potvrda toga stigao je prvi kratki tizer, prenosi portal 24sedam.

Ovaj film, rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom, smešten je u Italiju tokom 1930-ih, odnosno u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija. U pitanju je nova varijanta poznate priče o drvenom lutku koji postaje pravi dečak, u kojoj će Pinokio brzo preći na nestašluke, što će ga dovesti u sukob sa Đepetom, koji je svestan da on nije baš najfiniji dečak na svetu.

Tu će biti i novih detalja koje će ispričati narator u vidu cvrčka, koga i vidimo u prvom tizeru. Iako u njemu nema puno scena, po prvi put vidimo konkretni vizuelni identitet filma i osećamo makar delić atmosfere koja nas očekuje.

Kako je del Toro poznat po mračnim fantazijskim elementima, ostaje da vidimo kako će uklopiti detalje originalne priče i istorijski kontekst u svoj prepoznatljivi stil.

Režiju uz njega potpisuje Mark Gustafson, a scenario je napisao zajedno sa Patrikom Mekhejlom.

Glasove pozajmljuju Gregori Man, Dejvid Bredli, Juan Mekgregor, Tilda Svinton, Kristof Valc, Fin Vulfhard, Kejt Blanšet, Džon Torturo, Ron Perlman, Tim Blejk Nelson i Bern Gorman.

Datum premijere još uvek nije poznat, ali očekuje se da će film biti dostupan na Netfliksu u novembru ove godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura