Reflektor

"Pepersi" objavili singl: Novi album stiže 1. aprila sa povratnikom Džonom Frušanteom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

04/02/2022

-

14:51

"Pepersi" objavili singl: Novi album stiže 1. aprila sa povratnikom Džonom Frušanteom
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki sastav "Red Hot Chili Peppers" posle šest godina objavio je novi singl "Black Summer" kao najavu 12. studijskog albuma "Unlimited Love", čiji je izlazak najavljen za 1. april i biće prvi sa povratnikom gitaristom Džonom Frušanteom, saopštila je diskografska kuća "Maskom".

"Jedina namera nam je bila da se izgubimo u muzici. Proveli smo hiljade sati, usavršavajući se kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Dane, nedelje i mesece smo proveli slušajući jedni druge, slobodno komponujući, svirajući i aranžirajući", saopštio je bend.

"Pepersi" su naveli da ih je tokom snimanja sve oduševljavalo "zvuci, ritmovi, vibracije, reči i melodije", dok je Frušante naglasio da novi album, sniman u produkciji starog saradnika Rika Rubina, "reflektuje ljubav i veru" koju su članovi imali međusobno.

"Žudimo za tim da obasjamo planetu, da podignemo, povežemo i zbližimo ljude. Svaka od pesama na našem novom albumu `Unlimited Love` predstavlja aspekte koji odražavaju naš odnos prema univerzumu. To je naša životna misija", dodali su članovi losanđeleskog benda.

Bend je sa Rubinom stvorio neke od svojih najpoznatijih albuma "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "Californication" (1999), "By The Way" (2002) i "Stadium Arcadium" (2006), a Maskom navodi da su pesme sa predstojećeg izdanja "upravo pravljene za stadione i arene".

Kako je navedeno, čuveni sastav sa velikim nestrpljenjem očekuju veliku svetsku turneju koja kreće početkom juna iz Španije.

Nedavno su na svojim društvenim mrežama objavili klip od 18 sekundi kojim su "zagolicali maštu" fanova.

"Negovali smo divlju životinju već duže vreme, bilo je vreme da je oslobodimo", pisalo je uz objavu na Instagramu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura