Reflektor

"Divanhana" predstavlja novi album: "Zavrzlama" kao životi zapetljani i zamršeni različitim uticajima

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2022

-

11:42

"Divanhana" predstavlja novi album: "Zavrzlama" kao životi zapetljani i zamršeni različitim uticajima
"Divanhana" predstavlja novi album: "Zavrzlama" kao životi zapetljani i zamršeni različitim uticajima - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Bosanskohercegovačka grupa Divanhana objavila je četvrti studijski album simbolično nazvan "Zavrzlama", saopštila je diskografska kuća "Multimedija mjuzik".

"Želeli smo napraviti konceptualni album, gde ćemo kroz prizmu sevdalinke, prikazati sve stilove koji su, kasnije kroz godine, sa tog izvora potekli i teku do dan danas", izjavio je harmonikaš Nedžad Mušović.

Album donosi pet autorskih pesama, uz tradicionale "Stade se cvijeće rosom kititi" i "Oj, curice", starogradske "Zarasle su staze ove" i "Sarajčice, hajdemo", koju je napisao Jozo Penava, kao i kafanske "Opa Opa“, koju je izvodio Ljubiša Stojanović Luis i "Peno" Šabana Bajramovića.

"Zavrzlama su naši životi u Bosni i Hercegovini, koji su toliko zapetljani i zamršeni uticajima različitih tradicija, religija, običaja i kultura", ocenio je klavirista Neven Tunjić.

Album je sniman pred početak pandemije u februaru 2020. godine, a učestvovali su Karlitos Joder iz Argentine, Danica Krstić iz Srbije, Lakiko iz Švajcarske, Dujgu Demir iz Turske, Goran Bojčevski iz Severne Makedonije, Ivan Bobinac i Ivan Josipović iz Hrvatske i Rok Nemanič i Klemen Bračko iz Slovenije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura