Reflektor

Produžena čarolija: Kineski festival svetla do 18. februara u Beogradu i Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/02/2022

-

14:25

Produžena čarolija: Kineski festival svetla do 18. februara u Beogradu i Novom Sadu
Produžena čarolija: Kineski festival svetla do 18. februara u Beogradu i Novom Sadu - Copyright Đorđe Tomić

veličina teksta

Aa Aa

Zbog velikog interesovanja Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu će biti produžen do 18. februara. Ko još uvek nije posetio festival, to može uničiniti u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije i u Novom Sadu u Limanskom parku. Ulaz za posetioce u oba grada je besplatan, a lampioni se pale svakog dana u 17 časova.

"Srećan sam što smo i ove godine, evo već četvrti put, organizovali festival i prikazali čaroliju kineskih lampiona i što ljudi sa porodicama, prijateljima uživaju u svetlosnom spektaklu. Festival je zanimljiv svim generacijama, svi podjednako uživaju i slikaju se da uhvate i ponesu sa sobom delić kineske tradicije za uspomenu", kaže umetnik Slobodan Trkulja inicijator i osnivač festivala.

Kineski festival svetla je u organizaciji "Balkanopolis centra za modernu tradiciju", pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

Pored impozantnog zmaja dugačkog 17 metara, favorit posetilaca je muzičko-svetlosna interaktivna gazilica koja se aktivira plešući po njima u Galeriji kod ulaza 5, a Limanski park u Novom Sadu svetli kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije.

U nadi da će i sledeće godine biti u prilici da organizuju festival i da će se tradicija nastaviti, organizatori najavljuju nove fantastične svetleće instalacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Blago se vraća u Srbiju: Sliku Vlaha Bukovca koja je ukradena iz dvorca Dunđerski pre 29 godina policija našla u Cirihu