Reflektor

"Heaven is Here": Grupa "Florence + the Machine" objavili novi spot sniman u Kijevu

Komentari

Autor: Stereogum

08/03/2022

-

16:52

"Heaven is Here": Grupa "Florence + the Machine" objavili novi spot sniman u Kijevu
Florens Velč - Copyright AP/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Grupa Florence + the Machine objavila je novi spot za pesmu "Heaven is Here" koji je pre četiri meseca sniman u Kijevu.

Pevačica Florens Velč podelila je deo spota na Instagramu uz objavu: "Snimano u Kijevu, 20. novembra 2021... Dve plesačice iz ovog videa su trenutno u skloništima. Mojim hrabrim i prelepim sestrama Marini i Anastasiji. Volim vas. Želela bih da mogu da vas zagrlim. Snaga".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florence Welch (@florence)

Spot je sniman u prostoriji, najverovatnije višespratnice, s prozorom koji gleda na panoramu Kijeva.

"'Heaven Is Here' je prva pesma koju sam napisala u lokdaunu, nakon što dugo nisam mogla da dođem u studio. Želela sam da napravim nešto monstruozno, a ovaj krik radosti, besa i bola bio je prvo što je izašlo", rekla je Florens o toj pesmi.

Spot je režirala Otem de Vilde, baš kao i za nedavno predstavljenu pesmu "King" s kojom se grupa vratila na scenu, posle duže pauze.

U pripremi je album, koji sudeći po bilbordima u Velikoj Britaniji i tizerima na društvenim mrežama verovatno nosi naziv "Chapter 1" (u prevodu, "Prvo poglavlje").

Pesma "King", čiji spot je takođe sniman u Ukrajini, već je dobila brojne pohvale publike i kritike, govori o ženskoj ravnopravnosti.

U saopštenju povodom objavljivanja te pesme, Florens je napisala: "Kao umetnica nikad nisam toliko razmišljala o svom rodu. Bila sam dobra koliko i muškarci i svaki put im izlazila na crtu. Ali sada, razmišljajući o tome da sam žena u tridesetim i o budućnosti, odjednom osećam to cepanje svog identiteta i svojih želja. Biti izvođač, ali želeti i porodicu nije tako jednostavno za mene, kao za moje muške kolege. Oblikovala sam se gotvo isključivo prema muškim izvođačima i prvi put osećam da se između mene i mojih idola nalazi zid, jer ja moram da donesem odluke koje oni nisu".

Inače, na toj pesmi radila je sa Džekom Antonovom, poznatim muzičarem grupe Bleachers, koji je poslednjih godina sarađivao sa mnogim zvezdama - Tejlor Svift, Lorde, St. Vincent, Lanom Del Rej i drugim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura