Aktuelno iz kulture

VIDEO ABBA najavila novu pesmu sa albuma "Voyage"

Komentari

Autor: Independent

19/10/2021

-

09:30

VIDEO ABBA najavila novu pesmu sa albuma "Voyage"
ABBA - Copyright Tanjug AP/Tsugufumi Matsumoto

veličina teksta

Aa Aa

Legendarna grupa ABBA najavila je novu pesmu sa predstojećeg albuma "Voyage".

Švedske pop ikone prošlog meseca su najavile prvi novi projekat posle skoro 40 godina, a od tada su objavili dva singla: "I Still Have Faith In You" i "Don’t Shut Me Down".

Album će zvanično ugledati svetlo dana 5. novembra pod etiketom Polydor/Universal, prenosi Independent.

Grupa je na društvenim mrežama 18. oktobra objavila i kratak isečak jedne od pesama sa tog albuma pod nazivom "Just A Notion", brzu i energičnu pop melodiju.

Promovišući novi projekat, članovi grupe: Bjorn Ulvaes, Beni Anderson, Agneta Feltskog i Ani-Frid Lingštad, ranije su objavili zajedničko saopštenje u kom stoji: "Prošlo je neko vreme otkako smo zajedno snimali muziku. Tačnije, skoro 40 godina. Napravili smo pauzu u proleće 1982. i sada smo odlučili da je prekinemo. Kažu da je ludo čekati više od 40 godina između dva albuma, pa smo snimili nastavak za 'The Visitors'. Iskreno, glavna inspiracija za novi album je naša uključenost u kreiranje najčudnijeg i najspektakularnijeg koncerta koji biste mogli da sanjate. Sledećeg proleća ćemo moći da sedimo u publici i gledamo digitalne nas kako izvodimo naše pesme na sceni u specijalno napravljenoj areni u Londonu. Divno i čudno! Svima koji su nas strpljivo pratili na bilo koji način poslednjih decenija: hvala vam na čekanju - vreme je za novo putovanje"

Poslednji album ABBA je objavila 1981. a poslednji put novu pesmu ("Under Attack") objavila 1982. Tri ranije neobjavljene pesme predstavljene su javnosti deceniju kasnije. 

Bend je stekao svetsku slavu nakon Evrovizije 1974. kada je predstavljao Švedsku pesmom "Waterloo". Osim što su postali prva skandinavska grupa koja je pobedila na tom takmičenju, prodali su preko 400 miliona svojih ploča širom sveta. U jeku popularnosti, grupu ABBA su činila dva bračna para, ali su se i jedni i drugi u međuvremenu razveli.

Događaj o kom govore u saopštenju je virtuelni koncert u kom će se članovi benda na sceni pojaviti kao hologrami, dok će iza njih biti i desetočlani bend. Koncert bi trebalo da se održi 27. maja 2022.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura