Reflektor

Konstrakta i Zemlja Gruva potpisali ugovor za čuvenu etiketu Virgin

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2022

-

13:02

Konstrakta i Zemlja Gruva potpisali ugovor za čuvenu etiketu Virgin
VMLAS - Copyright VMLAS

veličina teksta

Aa Aa

Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji i trenutno jedna od najaktuelnijih umetnica u regionu, započela je saradnju sa lokalnim entitetom svetske etikete Virgin Music Label & Artist Services, koji u Srbiji posluje rame uz rame sa regionalnim kancelarijama Universal Music. 

Ovom prilikom, Virgin otpočinje partnerstvo sa etiketom Gruvlend!, koja stoji iza Konstrakte, ali i Zemlje Gruva, sa kojom će takođe sarađivati na polju digitalne distribucije muzike.

Jedna od favoritkinja na Evroviziji 2022. od sada će imati podršku u distribuciji svog dosadašnjeg kataloga, kao i predstojećih izdanja i nove muzike. 

U okviru saradnje, već danas su na striming servise dodati singlovi "Mekano" i "Nobl", oba predstavljena kroz "Triptih" i dostupni su slušaocima na teritoriji Srbije i globalno.

"Veoma smo zadovoljni što je Konstrakta postala deo Virgin porodice i što ovom prilikom započinjemo partnerstvo sa Gruvlendom", navodi se u saopštenju Virgin Music Label & Artist Services za Zapadni Balkan, koje potpisuje potpredsednik te institucije Nikola Jovanović.

Milovan Bošković iz Zemlje Gruva, koji je i jedan od autora Konstraktine pesme "In corpore sano", naveo je da se nada "dobroj saradnji sa ovom kućom u budućnosti".

VMLAS

 

Virgin Music Label & Artists Services je krajem prošle godine proširio svoje poslovanje u Srbiji i regionu otvaranjem novog entiteta pod novom i nezavisnom upravom što bi trebalo da omogući umetnicima priliku da pristupe svetskim muzičkim tržištima, uključujući SAD, Japan, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Australiju i Latinsku Ameriku, i novootvorenim tržištima koja će se dogoditi u narednim mesecima.

Izdanja "Mekano" i "Nobl" je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura