Reflektor

Vajola Dejvis na udaru zbog uloge Mišel Obame, oskarovka odgovara: Kritičari okrutni i apsolutno beskorisni

Komentari

Autor: BBC

27/04/2022

-

17:17

Vajola Dejvis na udaru zbog uloge Mišel Obame, oskarovka odgovara: Kritičari okrutni i apsolutno beskorisni
Vajola Dejvis na udaru zbog uloge Mišel Obame, oskarovka odgovara: Kritičari okrutni i apsolutno beskorisni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumica i oskarovka Vajola Dejvis našla se na udaru oštrih kritika zbog uloge bivše prve dame SAD Mišel Obame u seriji "The First Lady" (Prva dama).

Dejvis je dobila Oskara 2016. godine za sporednu ulogu u filmu "Ograde", a sada joj je najviše kritika upućeno zbog načina na koji je "skinula" govor tela Mišel Obame.

Prema rečima glumice, skoro je nemoguće igrati nekog poznatog kao što je Mišel.

 

Takođe, iako je svesna toga da ne može svima da se dopadne njena gluma niti da svaka uloga bude nagrađena, Dejvis je za BBC izjavila da pojedine kritike upućene na društvenim mrežama apsolutno nemaju svrhu, a da su ti kritičari potpuno beskorisni. 

Dejvis je loše kritike upućene na njen račun u pomenutoj seriji "The First Lady", ocenila kao "izuzetno bolne".

"Ti kritičari se ponašaju kao da vam govore nešto što ne znate i imaju stav da ste okruženi ljudima koji vas lažu, a da će upravo zato baš oni da vam kažu istinu". To im i daje priliku da budu tako okrutni", kazala je glumica.

Dejvis priprema memoare u kojima će opisati svoje odrastanje, ali i put koji je prošla i način na koji je izgradila zavidnu glumačku karijeru, tokom koje je postala i prva Afroamerikanka koja je osvojila tri prestižne nagrade - Oskar, Emi i Toni.

"U šoku sam doslovno zbog onog šta sam postigla u životu znajući svoje početke", zaključila je oskarovka.

Pored Dejvis, u seriji "The First Lady" igraju još i Mišel Fajfer, koja igra Beti Ford, i Džilijan Anderson u ulozi Elenor Ruzvelt.

Seriju je režirala Suzan Bir, a priča prodire duboko u lični i politički život žena predsednika Amerike. Istražuje se sve - od njihovog putovanja u Vašington, porodičnog života, političkih doprinosa koji menjaju svet i uticaj koji imaju, a koji više nije skriven od javnosti.

Glumačka postava uključuje Ou Ti Fagbenle kao Baraka Obamu, Erona Ekharta kao Džeralda Forda i Kifera Saterlanda kao Frenklina D. Ruzvelta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu