Reflektor

Marvel veče u MTS Dvorani uz premijerni nastavak sage o Doktoru Strejndžu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2022

-

11:45

Marvel veče u MTS Dvorani uz premijerni nastavak sage o Doktoru Strejndžu
Marvel veče u MTS Dvorani uz premijerni nastavak sage o Doktoru Strejndžu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

MTS Dvorana u sredu 4. maja biće mesto okupljanja fanova Marvelovog studija, jer ih ovoga puta u Velikoj sali od 19 sati očekuje Marvel veče uz film "Doktor Strejndž u multaverzumu ludila" reditelja Semia Reimia.

Za poznavaoce nastavak sage o Doktoru Strejndžu je već ocenjen ka spektakl godine.

Reditelj Sem Raimi ima vrlinu koju je teško dostići - savladao je filmove o superherojima i horor filmove. Moglo bi se reći da je Reimi kum savremenog superherojskog blokbastera, budući da je režirao prva tri filma o Spajdermenu u kojima je glumio Tobi Megvajer.

Film baziran na stripovima možda ne bi bio to što jeste bez Raimijevih napora da ponovo osmisli žanr početkom 2000-ih.

profimedia

 

S druge strane, njegova horor ostvarenja, poput serije "Zli mrtvaci", veliki je favorit među ljubiteljima horora. Kada je došlo vreme da Marvel upotpuni svet Doktora Strejndža elementima horora, imalo je smisla u svetu angažovati tako samouverenog i uspešnog režisera kao što je Sem Raimi.

"Dobio sam poziv od mog agenta koji mi je rekao da Kevin Fejg i tim Marvel studija traže reditelja za novi film o Doktoru Strejndžu. Bio sam veliki obožavalac prvog dela. Mislim da je režiser Skot Derikson uradio odličan posao, a Benedikt Kamberbač je odigrao ulogu vrhunski. Bio je to zaista inteligentan i zanimljiv film. Volim kako su dali malo ukusa istočnjačke kulture i religije u kombinaciji sa slikom superheroja. Mislim da je jedinstven, i zaista sam uživao. Dakle, kada je ta ponuda stigla, mislio sam da bi to bio zaista dobar izazov. Prošlo je mnogo vremena otkako sam snimio film o superherojima i pitao sam se da li to još uvek mogu. To je bio već dovoljan razlog", kazao je reditelj.

profimedia

 

Radnja filma "Doktor Strejndž u multaverzumu ludila" prati doktora Stivena Strejndža koji koristi zabranjene čini da otvori vrata multiverzuma koji uključuje i alternativnu verziju njega samog. Ovog puta pretanja čovečanstvu nadilazi udružene snage Strejndža, Voga i Vande Maksimof.

Pored glavne role koju već punih pet godina nosi popularni britanski glumac Benedikt Kamberbač (Benedict Cumberbatch), svoje uloge su još jednom potvrdili i Elizabet Olsen kao Vanda Maksimov, omiljena Rejčel Makadams u ulozi doktorke Kristine Palmer, kao i Čuetel Edžiofor (Mordo) i Benedikt Vong.

Sve posetioce MTS Dvorane 4. maja očekuju koktel dobrodošlice i poklon poster, a nastavak sage o Doktoru Strejndžu će se naći već od četvrtka na redovnom repertoaru MTS Dvorane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura