Reflektor

Novi skok Konstrakte na kladionicama uoči finala, pesma osvaja top liste: Šta god da se desi, već smo mnogo postigli

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

14/05/2022

-

10:55

Novi skok Konstrakte na kladionicama uoči finala, pesma osvaja top liste: Šta god da se desi, već smo mnogo postigli
Novi skok Konstrakte na kladionicama uoči finala, pesma osvaja top liste: Šta god da se desi, već smo mnogo postigli - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Šta god da se desi večeras, mi smo već postigli nešto i stekli neku poziciju... Biće šta će biti. Imamo utisak da smo se svi ovde srodili sa celom manifestacijom i sama završnica će biti u tom stilu. Večeras od 21 čas nastupamo pod rednim brojem 24 i vidimo se uskoro", poručila je u izjavi za RTS Ana Đurić Konstrakta, sprska predstavnica na Evroviziji.

Prema njenim rečima, i dalje ne može da veruje da učestvuje na Evroviziji.

"Mi se i sada, kada idemo ka bini, gledamo i govorimo jedni drugima: Hej, na Evroviziji smo", dodala je Konstrakta i ukazala na to da postoji dosta nastupa koji mnogo ulažu u scenografiju, plesače, kostime.

"Naš nastup je nešto drugačiji, pa ćemo videti kako će to da prođe", istakla je srpska predstavnica.

Skok na kladionici, pesma osvaja top liste

Njena pesma "In Corpore Sano" se do druge polufinalne večeri nalazila na desetoj poziciji favorita u finalu Evrovizije. Međutim, nakon neizvesne završnice drugog polufinala srpska predstavnica se "popela" na osmo mesto.

I da će neizvesno biti do samog kraja takmičenje za 66. Pesmu Evrovizije, ukazuje i trenutno stanje na kladionicama budući da se Konstrakta sada nalazi na šestom mestu.

Ispred Konstrakte su i dalje Ukrajina, Velika Britanija, Švedska, Italija i Španija, a prema kladionicama, najmanje šanse za pobedu imaju Nemačka i Rumunija.

Prema anketi na sajtu eurovisionworld.com, u kojoj je učestvovalo oko 250.000 ljudi, Konstrakta ima šest odsto šansi da pobedi, a ispred nje su Španija i Švedska sa devet odsto šansi, Ukrajina i Italija sa osam i Velika Britanija sa sedam odsto šansi za pobedu.

Konstraktin nastup u drugoj polufinalnoj večeri u Torinu, na zvaničnom Jutjub kanalu Evrovizije prikupio je preko 2,6 miliona pregleda, i na zvaničnom evrovizijskom kanalu jedino Ukrajina ima više pregleda - 4,3 miliona.

Međutim, i muzički spot "In Corpore Sano" za Evroviziju postao je viralan širom Evrope.

Spot je objavljen 11. marta i do sada je prikupio preko 2,4 miliona pregleda. "In Corpore Sano" je prva na muzičkim listama ne samo u Srbiji, već i u Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji i Švajcarskoj, a nalazi se i na top listama u Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Italiji.

Mark Sevidž je za BBC napravio listu 7 pesama sa Evrovizije na koje bi trebalo obratiti pažnju, a Konstrakta se našla na drugom mestu (posle predstavnika Norveške "Subwoolfer").

Za "In Corpore Sano" navodi britanski novinar da je oda ličnoj higijeni, pa komentariše nastup srpske predstavnice rečima:

"Možete da zamislite Konstraktu (Ana Đurić) kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jača zbog hora koji joj se pridružuje na sceni i izgovara tekst na latinskom. Za slučaj da to nije dovoljno čudno, tokom celog nastupa Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike."

Konstrakta veliku pažnju izaziva i na platformama društvenih medija, TikToku i Tviteru, a čini se da podrška pristiže sa svih strana.

Podrška od norveškog dvojca

Ni pop duo "Subwoolfer" koji predstavlja Norvešku u večerašnjem finalu "Evrovizije" ne krije oduševljenje srpskom predstavnicom.

Oni su objavili snimak na TikToku kako tapšu rukama u ritmu Konstraktine pesme, dok se sa njihovim smenjuje snimak Konstraktinog nastupa za pesmu "In Corpore Sano".

@subwoolfer Just because we couldn’t land our spaceship near #israelcalling doesn’t mean we couldn’t practice our earthling cleaning routine at home to the live stream #serbia #konstrakta #fyp #subwoolfer #givethatwolfabanana #eurovision2022 #grandmasoftiktok @KONSTRAKTA ♬ original sound - Subwoolfer

"Praktikujemo našu rutinu čišćenja", piše u opisu videa.

Podsetimo, nepoznati ljubitelj Evrovizije napravio je nedavno miks Konstraktine pesme "In Corpore Sano" i pesme norveških predstavnika "Subwoolfer" - "Give That Wolf A Banana", koji je za kratko vreme postao hit na Jutjubu.

"Ovo je bilo magično putovanje koje ću ceniti zauvek. Volimo vas evrovizijska zajednico i želimo svu sreću takmičarima u subotu. Bilo je zadovoljstvo sve vas upoznati i zabavljati se s vama", objavila je na svom Instagram profilu ovogodišnja hrvatska predstavnica Mia Dimšić, koja nije uspela da se plasira u finale "Evrovizije", ali ne skriva da će večeras biti ispred malog ekrana i navijati za svoje favorite Maro iz Portugalije, Malika iz Nemačke i Konstraktu iz Srbije.

Srpska predstavnica je favorit i za zvezdu "Evrovizije" Končitu Vurst. Tomas Nojvirt, koji je 2014. pobedio nastupajući na takmičenju kao Končita, podelio je na društvenoj mreži snimak sa Konstraktom iz Torina uz reči da je njen veliki fan.

"Toliko si talentovana, toliko si sjajna! Sve tvoje prevazilazi Evroviziju", obratio se Konstrakti nekadašnji predstavnik Austrije i pobednik "Evrovizije".

Rambo: Što se mene tiče, pobedila je

Putem Fejsbuka se oglasio i Antonije Pušić - legendarni Rambo Amadeus, koji je takođe imao nekoliko reči o Konstrakti i njenoj numeri.

"Nikad nisam ni gledao ni mario za Evroviziju, osim kad sam onomadne navijao za samog sebe. Ovo je prvi put da imam svog favorita, a da to nisam ja! Bravo za ekipu, bravo za Konstraktu", napisao je Rambo i poručio:

"Što se mene tiče, pobedila je. Onaj ko je smislio koreografiju - ruku pod ruku je sa Spilbergovom koreografijom - komunikacije s vanzemaljcima u filmu 'Bliski susret treće vrste'. Samo da vidimo sad kako radi u komunikaciji sa zemljacima. Sa srećom."

Finale najvećeg muzičkog takmičenja biće održano večeras u dvorani "Pala Olimpiko" u Torinu. Predstavnici Češke će otvoriti finale, a priliku da zatvori takmičarski deo ovogodišnje Pesme Evrovizije imaće pevač iz Estonije.

Na 66. Evroviziji će se pojaviti i prošlogodišnji pobednici, italijanski sastav Maneskin, koji će premijerno predstaviti i novu pesmu "Supermodel".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura