Reflektor

Izložba fotografa Brajana Rašića u susret kragujevačkom Arsenal festu

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

13:35

Izložba fotografa Brajana Rašića u susret kragujevačkom Arsenal festu
Izložba fotografa Brajana Rašića u susret kragujevačkom Arsenal festu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Izložba fotografija čuvenog Brajana Rašića, pod nazivom "Stars", biće otvorena 22. juna u galeriji "Ðura Jakšić" u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa koje se održava od 30. juna do 2. jula.

Na Rašićevoj prvoj samostalnoj izložbi u gradu na Lepenici biće izložene njegove 32 čuvene uramljene fotografije, koje će biti i na prodaju.

Na fotografijama su neke od velikih svetskih zvezda koje je Rašić slikao tokom višedecenijske karijere: Rolling Stones, Dejvid Bouvi, Dejvid Gilmor, Prins, Sting, Frenk Sinatra, Foo Fighters...

"Neke od njih izlažem po prvi put u Srbiji", ističe Rašić.

"Biće tu i dve fotografije kao omaž gradu Kragujevcu, koje su, za sada, tajna. Veliko mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Arsenal festom i Kragujevcem, vidimo se na otvaranju 22. juna", naveo je fotograf.

Branislav Brajan Rašić rođen je 1954. godine u Beogradu.

Posle nekoliko godina života u Cirihu, svetsku karijeru je počeo da gradi 1979. u Londonu. Fotografisao je više od 8.000 koncerata, a pred njegovim objektivom našle su se brojne planetarne zvezde.

Dugogodišnju saradnju sa Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf, započeo je od albuma "Lets Dance" (1983), a 2006. postao je oficijalni fotograf Rolling Stonesa.

Angažovali su ga, pored domaćih, i najugledniji planetarni muzički časopisi, a njegova dela ekskluzivno predstavlja vodeća svetska agencija Getty Images.

Izložbe Rašićevih fotografija održane su u brojnim svetskim muzejima i galerijama, a u Srbiji, uz nekoliko beogradskih postavki, veliku pažnju privukla je i prošlogodišnja, u Zrenjaninu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura