Reflektor

Papergirl Beograd: Projekat koji spaja umetnost, bicikle i slučajne prolaznike

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/08/2022

-

13:54

Papergirl Beograd: Projekat koji spaja umetnost, bicikle i slučajne prolaznike
Papergirl Beograd: Projekat koji spaja umetnost, bicikle i slučajne prolaznike - Copyright Arhiva Papergirl bgd

veličina teksta

Aa Aa

Neobični umetnički projekat "Papergirl Beograd" poziva umetnike, ljubitelje umetnosti i slučajne prolaznike da se pridruže njihovoj akciji.

Ideja je da svi koji to žele, ne obavezno umetnici, predaju svoje umetničke radove, a nakon što budu izloženi na zajedničkoj izložbi, u stilu američkih dostavljača novina, bivaju podeljeni slučajnim prolaznicima.

Akcija, koja je prvi put održana u Berlinu 2006. u Beogradu se organizuje četvrti put, pa svi afirmisani i neafirmisani umetnici, mogu da predaju svoja umetnička dela, koja će potom biti izložena Kulturnom centru Grad 7. septembra.

Arhiva Papergirl bgd

 

Nakon izložbe, dela će zatim biti upakovana u rolnice i po uzoru na američke dostavljače novina na biciklima ("paperboys") podeljena slučajnim prolaznicima. Ruta kojom prolaze volonteri projekta ostaje tajna, a na taj način umetnost sama traži i pronalazi svoju publiku, ne čekajući da publika potraži nju.

 

 

Projekat se u Beogradu već jednom realizovao 2012. godine a nakon duže pauze, "papirne devojke" ponovo okreću pedale.

"Papergirl je akcija širenja radosti i pozitivne energije tako da u njoj mogu učestvovati svi, bez obzira na starost i pol, nije važno da li je to hobi, način da se oslobode osećanja, utisci ili je u pitanju ozbiljno umetničko delo. Radovi mogu biti bilo koje vrste, pa tako u obzir dolaze: fotografije, crteži, slike, printovi, proza, poezija, grafika, vezovi, nalepnice, stripovi, torbe, majice... Jedini uslov je da se oni mogu smotati u rolnicu", saopštili su organizatori.

Arhiva Papergirl bgd

 

Pozvani su svi stvaraoci da pošalju svoje radove i, po želji, ostanu anonimni ili uz njih dostave i popunjen formular koji mogu pronaći na ovom linku. 

Rok za predaju radova 1. septembar i to na adresu: Radmila Jeremić, Dragice Končar 15/4, 11000 Beograd.

Takođe, radove je moguće ostaviti u posebnoj kutiji koja se nalazi u Kulturnom centru "Grad" u Ulici braće Krsmanović 4, gde će 7. septembra biti organizovana izložba i žurka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura