Reflektor

Franšiza koja ne umire: Snima se šesti nastavak filma "Karate Kid"

Komentari

Autor: NME

23/09/2022

-

18:29

Franšiza koja ne umire: Snima se šesti nastavak filma "Karate Kid"
Franšiza koja ne umire: Snima se šesti nastavak filma "Karate Kid" - Copyright Prinstscreen YouTube/Binge Society

veličina teksta

Aa Aa

Nekim franšizama Holivud ne dopušta da umru, a među njima je svakako "Karate Kid", čiji je novi nastavak nedavno najavljen za 2024. godinu. 

Nakon uspeha serije "Cobra Kai" čija peta sezona trenutno dominira listom najgledanijih sadržaja na Netfliksu, studio Sony Pictures planira da šesti put ekranizuje potpuno nezavisnu priču.

Da film i serija neće biti međusobno povezani, potvrdio je jedan od tvoraca "Cobra Kai" Džon Hurvic, koji je na svom Tviter nalogu poručio da produkciji filma "želi sve najbolje".

 

 

Prvi film o dečaku, koji kroz karate i prijateljstvo sa učiteljem Mijagijem uspeva da se suprotstavi školskim siledžijama, premijerno je prikazan 1984. i stekao planetarnu popularnost.

Do sada je snimljeno pet filmova u toj franšizi, od kojih poslednji 2010. godine sa Džejdenom Smitom (sinom Vila Smita) i Džekijem Čenom, koji je inkasirao 359 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Kada je reč o seriji "Cobra Kai", ona prati Danijela LaRusa (Ralf Macio) i Džonija Lorensa (Vilijam Zabka) u novim obračunima njihovih škola karatea, više od 30 godina nakon dešavanja u originalnom filmu. U najnovijoj sezoni, Teri Silver proširuje svoju "Cobra Kai" imperiju i pokušava da nemilosrdni stil borbe učini dominantnim.

Komentari (0)

Kultura