Reflektor

Priča o ikoni sedamdesetih u okviru Exit Teatra: "Ko je ubio Dženis Džoplin?" u Srpskom narodnom pozorištu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/09/2022

-

16:26

Priča o ikoni sedamdesetih u okviru Exit Teatra: "Ko je ubio Dženis Džoplin?" u Srpskom narodnom pozorištu
Priča o ikoni sedamdesetih u okviru Exit Teatra: "Ko je ubio Dženis Džoplin?" u Srpskom narodnom pozorištu - Copyright Promo/EXIT Teatar

veličina teksta

Aa Aa

Nagrađivano dramsko delo Tijane Grumić "Ko je ubio Dženis Džoplin?", u režiji Sonje Petrović, premijerno će se odigrati u ponedeljak, 3. oktobra, u 19:30 na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.

Priča o rok zvezdi koja je svojom beskompromisnom autentičnošću izmenila put narednim generacijama žena nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta (SNP) i Omladinske prestonice Evrope (OPENS).

Predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin?" je prožeta intrigama koje publiku vode nazad u sedamdesete godine prošlog veka, u jednu hotelsku sobu u kojoj je sa samo 27 godina umrla Dženis Džoplin. Kroz njenu životnu priču predstava povlači paralelu sa položajem žena u društvu danas, 52 godine nakon smrti glavne junakinje.

Izvođenje predstave "Ko je ubio Dženis Džoplin?" ujedno je i podsećanje na projekat Exit Teatar, u okviru kojeg su u prvim godinama deo festivala bile i predstave. Cilj je da program Exit festivala u budućnosti bude proširen i ovom granom umetnosti.

U predstavi "Ko je ubio Dženis Džoplin?" učestvuju: Bojana Milanović, Sonja Isailović, Stefan Vukić, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač. Autorski tim čine režiserka Sonja Petrović, autorka Tijana Grumić, dramaturg Nikolina Đukanović, scenograf Željko Piškorić, kostimografkinja Senka Ranosavljević, koreografkinja Mira Beba Dobrinković i dizajner svetla Tihomir Boroja.

Predstava je do sada osvojila brojna priznanja, od kojih su najznačajnije "Korak u hrabrost" na Teatar festu u Banjaluci, kao i Nagrada publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu.

Ulaznice su dostupne preko Gigs Tix prodajne mreže i online, po ceni od 1.000 dinara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura