Aktuelno iz kulture

Multimedijalni program Sonje Petrović otvara novu sezonu SNP

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2022

-

18:35

Multimedijalni program Sonje Petrović otvara novu sezonu SNP
Multimedijalni program Sonje Petrović otvara novu sezonu SNP - Copyright Tanjug/vojnet/Ivan Milinkov

veličina teksta

Aa Aa

Naredna, 162. sezona Srpskog narodnog pozorišta biće otvorena svečano 29. avgusta na platou multimedijalnim programom Sonje Petrović, a koji ima za cilj da pokaže kakve sve planove imaju sve tri umetničke jedinice, saopštili su iz SNP-a.

U sat vremena, prisutni će takođe imati priliku da isprate segmente predstava - dramskih, operskih i baletskih koje su obeležile prošlu sezonu.

Tako će publika imati vremena da vidi mladog Aljošu Ðidića koji igra naslovnu rolu u predstavi „Mefisto“, glumicu Mariju Medenicu čija predstava „Neodustajanje“ ne prestaje da oduševljava publiku, Draginju Voganjac u novoj predstavi „Kafka Mašin“, ali i scenu „Žrtvovanja“ iz operskog spektakla „Aida“, uz video projekcije na kojima će Ana Karenjina i Vronski, koje tumače prima balerina Ana Ðurić i prvak baleta Andrej Kolčeriju, izvesti ples fatalne ljubavi.

"Slogan prethodne sezone „Pozorište čine ljudi“ poslužio je da se prisetimo istorijata Srpskog narodnog pozorišta kao i da bolje upoznamo zaposlene koji ''čine pozorište''.

Tog 29. avgusta publika će moći da se upozna sa novinama koje je Srpsko narodno pozorište uvelo u prethodnoj sezoni, sa posebnim osvrtom na pojačanje koje je ansambl dobio u vidu mladih. Sve što smo do sada preduzeli, od 19. januara, bili su konkretni i planirani koraci koji vode ka izdizanju jednog jasnog prioriteta: Predstave i ljudi koji je prave", rekao je Aleksandar Stankov upravnik SNP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura