Poznati

Deca princa Vilijama i Kejt Midlton pomagala u pakovanju božićnih poklona za humanitarnu organizaciju

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

13:25

Deca princa Vilijama i Kejt Midlton pomagala u pakovanju božićnih poklona za humanitarnu organizaciju
Chris Jackson/Pool via AP - Copyright Chris Jackson/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Princeza od Velsa Kejt Midlton je uz pomoć svoje dece - Džordža, Šarlote i Luisa - podržala dobrotvornu organizaciju "Baby Bank".

Princ Džordž (10), princeza Šarlot (8) i princ Luis (5) birali su igračke iz donacija koje je prikupila ta humanitarna organizacija, koja se nalazi u Holiportu u blizini Mejdenheda, i pakovali ih u vreće za poklone za decu za Božić, objavio je Tajms.

Princeza Kejt je u aprilu zvanično posetila tu humanitarnu organizaciju, a zatim i pre nekoliko sedmica sa svojom decom.

U video snimku objavljenom u ponedeljak, vidi se kako princeza od Velsa govori Džordžu da tim radom pomažu drugima i da je u tome njihova nagrada, na šta princ potvrdno odgovara.

Suosnivač i izvršni direktor Baby Bank, Rebeka Mistri, rekla je da su mladi članovi kraljevske porodice pomogli u njihovoj božićnoj kampanji u pakovanju poklona za 1.600 dece. 

Mistri je istakla da ti pokloni sadrže i knjige jer je, kako je navela, veoma važno razviti kod dece strast prema čitanju.

Mistri je istakla da su Džordž, Šarlot i Luis bili divni i od velike pomoći i da su se dobro  zabavili.

Video koji prikazuje porodično veče u dobrotvornoj organizaciji postavljen je na zvaničnim nalozima Kensingtonske palate na društvenim mrežama.

Deca su prikazana kako dolaze kolima sa donacijama novih igračaka i odeće i unose ih u zgradu.
Baby Bank je osnovana 2015. godine i pomaže deci uzrasta od rođenja do 16 godina u osnovnim stvarima, kao što su školske uniforme, igračke, kreveti i kolica.

Dobrotvorna organizacija radi u okruzima Berkšir i Bakingemšir i u pograničnim oblastima u londonskoj opštini Hilingdon, a ove godine pružila je pomoć za oko 7.000 porodica.

Princeza Ketrin je u novembru posetila Baby Bank u severnom Londonu da pokrene kampanju njene kraljevske fondacije kako bi podstakla javnost da donira robu, novac ili svoje vreme za podršku toj organizaciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin