Poznati

Princ Džordž prvi put na Vimbldonu, navijao za Novaka Đokovića

Komentari

Autor: Telegraph

11/07/2022

-

12:15

Princ Džordž prvi put na Vimbldonu, navijao za Novaka Đokovića
Tanjug /AP Photo/Alastair Grant - Copyright Tanjug /AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Princ Džordž, sin vojvode i vojvotkinje od Kembridža, prvi put je posetio Vimbldon u finalu tog turnira, a njegov otac medijima je rekao da je podržavao Novaka Đokovića. 

Najstariji sin princa Vilijama i Kejt Midlton pratio je meč iz kraljevske lože na centralnom terenu, na kom je Đoković pobedio Nika Kirgiosa i osvojio svoju sedmu vimbldonsku titulu u karijeri.

Vojvotkinja, koja je pokroviteljka Sveengleskog kluba za tenis na travi i kroket, rekla je medijima da je to za Džordža poseban dan.

Tanjug /AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

"Ovo ti je prvi put? Jeste, zar ne?", pitala je Kejt sina, a on je odgovorio potvrdno.

Iako je oklevao da i sam odgovori na pitanje novinara britanskog Telegrafa koga će podržavati, u pomoć mu je uskočio otac koji mu je došapnuo: "Đoković", a zatim dodao: "Videćemo koliko će trajati. On će podržavati pobednika".

Tanjug /AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kejt Midlton uručila je trofej Đokoviću

Vojvoda koji je prvi put prisustvovao Vimbldonu kao devetogodišnjak 1991. godine, u susret meču izjavio je da očekuje "naelektrisani sepktakl" znajući za "moćan servis" Kirgiosa i Đokovićevo iskustvo u igranju u finalima.

Ispostavilo se da je princ Vilijam bio u pravu, budući da je najbolji srpski teniser, Novak Đoković nakon tri sata igre došao je do sedme titule na Vimbldonu, čime se izjednačio sa svojim idolom, Pitom Samprasom. 

U finalu je savladao Nika Kirjosa rezultatom 3:1 (4:6, 6:3, 6:4. 7:6 (7:3)). 

Četvrti set je bio najneizvesniji i sve do samog kraja nije smo imali priliku da vidimo niti jednu brejk loptu, takod da je usledio taj-brejk. Novak, kao nekrunisani kralj taj-brejkova, iskoristio je svoje iskustvo i pribranost, te skoro rutinski došao do sedam poena.

Sada je samo Rodžer Federer ispred Đokovića po broju osvojenih trofeja na Vimbldonu, pošto je Švajcarac u tome uspevao osam puta. Pored toga, Srbin je postao drugi i na listi ukupno osvojenih gren slemova, pošto Rafael Nadal ima 22, Novak 21, a pomenuti Švajcarac 20.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin