Poznati

Princ Vilijam o traumi koju je doživeo: Osećao sam da ceo svet umire

Komentari

Autor: BBC / Euronews Srbija

05/12/2021

-

11:40

Princ Vilijam o traumi koju je doživeo: Osećao sam da ceo svet umire
Princ Vilijam o traumi koju je doživeo: Osećao sam da ceo svet umire - Copyright EPA/MARTIN HUNTER

veličina teksta

Aa Aa

Kakve posledice je njegov prethodni posao ostavio na njegovoj duši, koja lepa sećanja veže za princezu Dajanu i kakvu muziku sluša njegova porodica, podelio je sa svetom britanski prestolonaslednik princ Vilijam u novom Apple podkastu "Time to Walk".

Vojvoda od Kembridža bio je pilot hitne pomoći Istočne Anglije od 2015. do 2017. godine, ali ga je taj posao činio veoma tužnim.

"Osećate taj bol i imate utisak da svi pate. A to nisam ja, nikad se tako nisam osećao", ispričao je vojvoda.

Jedan slučaj u kom je prevozio petogodišnjeg dečaka kog je udario automobil naročito ga je pogodio.

Tanjug AP/Andrew O'Brien/The Church of Scotland via AP

 

"Išao sam na jedan zadatak i to ne mnogo daleko. Maksimalno smo leteli 15 minuta. Još se sećam tima koji je bio sa mnom, moji veliki prijatelji. Imali smo lekara, medicinsko osoblje i još jednog pilota koji je leteo sa mnom. Poziv koji smo dobili bio je kratak, pa smo očekivali samo manju povredu. Odmah je postalo jasno da je mlada osoba u velikom problemu i da ju je, na žalost, udario automobil. Naravno, neke stvari u životu zaista ne želite da vidite", priznao je on. 

Iako je njegov tim pomogao dečaku i on se kasnije uspešno oporavio, tuga koju je tog dana osetio, ostala je još dugo s Vilijamom.

"Otišao sam kući te noći prilično uznemiren, ali se to nije videlo. Nisam bio u suzama, ali sam osetio da se nešto promenilo. Osetio sam stvarnu napetost u sebi. Onda sam sledećeg dana, ponovo otišao na posao, znate, druga ekipa, novi zadatak. I to je čudna stvar, niste uvek svi zajedno. A ne možete ni da provedete dan prerađujući to. I onda oklevate da govorite o tome, jer ne želite da opterećujete druge. Takođe ne želite da razmišljate: 'Oh, jesam li to samo ja? Jesam li samo ja tako pogođen?", kaže princ.

Tanjug/AP/ITN

 

Posledice tog potiskivanja osetio je nekoliko nedelja kasnije.

"Kao da je neko stavio ključ u bravu i otvorio vrata, a da ja to nisam dozvolio. Osećao sam da ceo svet umire. To je neverovatan osećaj. Samo osećate da su svi u bolu, da svi pate", prisetio se on, prenosi BBC.

Princ je ispričao da je imao sreće što su na njegovom poslu mnogo vodili računa o mentalnom zdravlju.

"Razgovor o poslu definitivno je pomogao, to što sam podelio to sa timom i na posletku, u jednom slučaju, sreo porodicu i pacijenta koji se oporavio, ne potpuno, ali se oporavio. To je definitivno pomoglo", kaže Vilijam.

Princeza Dajana pevala Tinu Tarner iz sveg glasa

Vojvoda od Kembridža prisetio se kako ga je majka, pokojna princeza Dajana, zajedno sa bratom vozila u školu.

"Kad sam bio mlađi, Hari i ja smo išli u internat", ispričao je Vilijam koji je imao samo osam godina kada je otišao na školovanje u Berkšir.

"Mama je puštala razne pesme da odagna nervozu zbog povratka u školu, a jedne pesme se baš sećam i ostala je sa mnom sve ovo vreme i do dana današnjeg u njoj tajno uživam: to je "The Best" od Tine Tarner", ispričao je princ.

profimedia

 

"Moja majka bi vozila i pevala iz sveg glasa, a pošto je s nama išao policajac, i on bi povremeno pevao s nama. Pevali smo i slušali muziku sve do kapija škole. I danas kad je slušam, vrati me u te vožnje autom i vrati mnoga sećanja na moju majku", dodao je on.

Porodična ljubav prema muzici

Dok se njegova baka budi uz zvuk gajdi, on više voli da nedelju započne pesmom "Thunderstruck" grupe AC/DC.

"Potpuno vas razbudi i da nedelji najbolje moguće raspoloženje. Imate osećaj da možete savladati bilo šta", dodao je on.

I njegova deca nasledila su ljubav prema muzici, a princ priznaje da se Džordž i Šarlot često svađaju oko toga koja će se muzika slušati.

Takođe je pomenuo i da princeza Šarlot voli da igra uz Šakiru i da tada oblači baletski kostim.

"Jedna od pesama koju deca trenutno vole je 'Waka Waka' od Šakire. Tu ima mnogo pokreta kukovima i mnogo oblačenja. Šarlot naročito trči po kuhinji u svojim baletskim haljinicama. Potpuno poludi, a Luis ide za njom i pokušava da je oponaša", ispričao je Vilijam.

Komentari (0)

Magazin