Poznati

Devojka koja je preminula na koncertu Tejlor Svift stradala od posledica toplodnog udara

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

21:51

Devojka koja je preminula na koncertu Tejlor Svift stradala od posledica toplodnog udara
Tejlor - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Ana Klara Benevides Mačado (23), koja je prošlog meseca preminula na koncertu Tejlor Svift u Rio de Žaneiru, umrla je od posledica toplotne iscrpljenost, saopštila je danas policija.

U policijskom izveštaju se kaže da je toplotna iscrpljenost dovela do kardiovaskularnih i respiratornih problema, navodeći kao zvanični uzrok smrti "alveolarno krvarenje i polivisceralno zagušenje izazvano difuznim izlaganjem toploti".

U saopštenju je ističe da toksikološki testovi nisu pokazali prisustvo druge ili alkohola u krvi, prenosi Rojters.

Organizatori koncerta, firma Tajm4Fan, priznala je da su mogli da preduzmu više mera kako bi pomogli fanovima da se izbore sa ekstremnom vrućinom u Rio de Žaneiru, koja je u to vreme dostigla subjektivni osećaj od 59,3 stepena Celzijusa.

Tajm4Fan saopštila je da je vreme početka koncerta moglo biti odloženo, kao i da je bilo neohodno omogućiti ulazak na stadion uz flaše vode.

"Predstavnici kompanije će biti pozvani da obezbede pojašnjenja nakon ovog izveštaja", saopštila je policija, koja je prehodno otvorila istragu ove firme. Ana Klara Benevides Mačado (23) umrla je 17. novembra na stadionu, neposredno pre početka koncerta Tejlor Svift u Riju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin