Poznati

Zastarela optužba za seksualni napad protiv Žerara Depardjea

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

16:44

Zastarela optužba za seksualni napad protiv Žerara Depardjea
Tanjug/AP/Thibault Camus - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Parisko tužilaštvo odbacilo je zbog zastarelosti optužbu za seksualni napad protiv glumca Žerara Depardjea, koju je glumica Elena Dara podnela u septembru prošle godine, a do kojeg je navodno došlo 2007. godine.

''Trebalo mi je godinu dana da pređem sa svedočenja na tužbu. Proći kroz vrata policijske stanice, reći policajcu da su ti dodirnuti intimni delovi tela, nije lako, potrebno je vreme da se razmisli o tome'', rekla je ona, a prenosi Figaro.

Podsećamo, Depardje se poslednjih godina sučio sa nizom optužbi za seksizam i seksualno nasilje, koje je on negirao.

Posle nedavno objavljenog dokumentarca "Complement d'Enquete" na televiziji "Frans 2", u kome je Depardje izneo nepristojne komentare o ženama tokom svog putovanja u Severnu Koreju 2018. godine, francuska ministarka kulture je zatražila da mu se oduzme Legija časti.

U martu 2022. pariski sud je odlučio da će nastaviti istragu protiv dobitnika kanske nagrade nakon što ga je jedna glumica optužila za silovanje.

Rojters dodaje da se kasnije oglasila glumica Šarlot Arno, koja je rekla da je ona žena koja je optužila Depardjea, kao i da nije mogla da nastavi ćutanje o svemu što je doživela.

Od tada, više od 10 žena optužilo je Depardjea za seksualno nasilje, navodi Rojters.

Suočen sa nizom kontroverzi, Žerar Depardje navodno se "izolovao" u vili svog prijatelja u Belgiji. 

Njegova ćerka Žuli Depardje nedavno je branila svog oca, koji je prema njenim rečima, ima "slobodu govora" u svetu u kom se "više niko ne usuđuje da govori". Takođe je potvrdila da je njen otac napustio Francusku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin